بررسی ارتباط سلامت معنوی با افسردگی و امید به زندگی در زنان میانسال مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه در قم
سلامت معنوی در سازگاری و آرامش انسان ها، علی الخصوص در دوره های خاص زندگی دارای اهمیت زیادی است. میانسالی به علت تغییرات فراوان بیولوژیکی، روانی واجتماعی با چالش های متعددی از جمله افسردگی و ناامیدی همراه است. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سلامت معنوی و افسردگی و امید به زندگی در زنان میانسال قم انجام شده است.
مطالعه مقطعی حاضر یک مطالعه توصیفی -تحلیلی بوده که بر روی 100 نفر از زنان میانسال مراجعه کننده به پایگاه های بهداشتی شهر قم انجام پذیرفت. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب شدند. داده ها از سه پرسشنامه: سلامت معنوی پولتزین و الیسون، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه امید به زندگی توسط پرسشگر به روش مصاحبه از زنان میانسال مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه جمع آوری گردید و پس از ورود به نرم افزار spss نسخه 21 و با استفاده آز آموزن های آماری و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج نشان داد، میانگین نمره کل سلامت معنوی 25/1 ± 43/73 ، افسردگی 91/0± 10/31 و امید به زندگی 34/0± 26/16 می باشد. همچنین بین سلامت معنوی و افسردگی و سلامت معنوی و امید به زندگی رابطه معناداری وجود دارد (p≤0/001). علاوه بر این بین سلامت معنوی وامید به زندگی با افسردگی رابطه معناداری وجود دارد (p≤0/001).
زنان میانسالی که از سلامت معنوی برخوردار بودند به تبع آن افسردگی کمتر و امید به زندگی بیشتر ی داشتند. لذا پیشنهاد می گردد به منظور حفظ سلامت روان و افزایش امید در زنان میانسال به اهمیت نقش سلامت معنوی توجه بیشتری شود.