هوش معنوی و ارتباط آن با متغیرهای تحصیلی در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

هوش معنوی ترکیبی از عوامل بسیاری چون ظرفیت برای عرفان و تعالی، سطح بالایی از توانایی آگاهی معنوی، شناخت وجود مقدس در فعالیت های روزمره و استفاده از منابع معنوی برای حل مسایل است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت هوش معنوی و ارتباط آن با متغیرهای تحصیلی در میان دانشجویان انجام گرفت.

روش کار: 

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود که در سال 1396 در میان 318 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام گرفت. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با احتمال متناسب با حجم انتخاب شده و اطلاعات به وسیله پرسشنامه، به صورت خودگزارش دهی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: 

میانگین و انحراف معیار نمره هوش معنوی در میان دانشجویان برابر با 12/22±53/102 بود. دانشجویان 7/70 درصد از حداکثر نمره قابل اکتساب برای نمره هوش معنوی را کسب کردند. به ترتیب 75 نفر (3/25 درصد)، 213 نفر (72 درصد) و 8 نفر (7/2 درصد) از دانشجویان هوش معنوی پایین، متوسط و بالایی داشتند. سن بالاتر با هوش معنوی ارتباط آماری معناداری داشت (033/0= P).

نتیجه گیری

اکثر دانشجویان از نظر هوش معنوی در رده متوسط قرار داشتند و لزوم توجه به این موضوع در بین دانشجویان احساس می شود. مطلوب بودن سطح هوش معنوی دانشجویان می تواند به عنوان یکی از نقاط قوت آموزشی مد نظر برنامه ریزان آموزش قرار گیرد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
75 تا 80
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2520304 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)