سبک رهبری شوخ طبعی و اثربخشی سازمانی: تبیین نقش میانجی دل بستگی شغلی کارکنان
به نظر می رسد که به کارگیری سبک رهبری شوخ طبعی می تواند یکی از عوامل مهم در دل بستگی شغلی کارکنان باشد و این دل بستگی می تواند باعث افزایش اثربخشی و کارایی سازمان شود. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر سبک رهبری شوخ طبعی بر اثربخشی سازمانی با توجه به نقش میانجی دل بستگی شغلی کارکنان است.
پژوهش حاضر، از نوع پژوهش های توصیفی- هم بستگی است و از نظر شیوه گردآوری داده ها، پیمایشی است. هم چنین این پژوهش از نظر هدف، از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات دولتی شهر کرمان است که 380 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه پژوهش گر ساخته سبک رهبری شوخ طبعی و پرسش نامه های استاندارد دل بستگی شغلی و اثربخشی سازمانی هستند که روایی و پایایی آن ها مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. داده های گردآوری شده با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس و لیزرل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته ها:
یافته ها نشان داد که الگوی پیشنهادی دارای برازش مطلوبی است و سبک رهبری شوخ طبعی علاوه بر تاثیر مستقیم به صورت غیرمستقیم و از طریق دل بستگی شغلی کارکنان نیز بر اثربخشی سازمانی تاثیر می گذارد. هم چنین نقش میانجی دل بستگی شغلی در رابطه بین سبک رهبری شوخ طبعی و اثربخشی سازمانی تایید شد.
با توجه به تاثیرگذاری سبک رهبری شوخ طبعی بر اثربخشی سازمانی با نقش دل بستگی شغلی کارکنان، باید به سبک رهبری شوخ طبعی توجه ویژه کرد و اقدامات لازم جهت استقرار و تقویت این سبک رهبری نظیر به کارگیری مدیران شوخ طبع و تقویت خصیصه شوخ طبعی در مدیران فعلی سازمان صورت بپذیرد.
-
ارائه مدل و تحلیل ساختاری نقش دولت الکترونیک در اجرای خط مشی های کیفی صادرات نفت در وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران
یونس بهادری، سنجر سلاجقه*،
فصلنامه جغرافیا (برنامه ریزی منطقه ای)، پاییز 1402 -
الگوی رهبری خدمتگزار مبتنی بر سبک شهید حاج قاسم سلیمانی در راستای برنامه ریزی منطقه ای
داود بیک خورمیزی، محمد جلال کمالی*، ، زهرا انجم شعاع
فصلنامه جغرافیا (برنامه ریزی منطقه ای)، پاییز 1402