تبیین تجارب نیاز های ایمنی مصدومان دوچرخه سوار بستری در مرکز آموزشی- درمانی پور سینا گیلان در سال 1400
در مطالعات کمی نشان دادهشده که دوچرخه سواران در سراسر جهان نگرش ها و درک متفاوتی از نیاز های ایمنی دارند. لذا در این مطالعه می خواهیم تجارب دوچرخه سواران مصدوم در مورد نیازهای ایمنیبخش در یک مطالعه کیفی بررسی کنیم. هدف تبیین تجارب مصدومان دوچرخه سوار بستری در مرکز آموزشی- درمانی پور سینا گیلان از نیاز های ایمنی در سال 1400 بود.
این مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوا انجام شد. مشارکتکنندگان، دوچرخه سواران مرد یا زن بالای 18 سال بودند که در حین دوچرخهسواری دچار آسیب از نوع تصادف یا سقوط شده و به یک یا بیشتر از یک اعضا و اندام آن ها آسیب واردشده بود. اکسل مشخصات این مراجعهکنندگان از سیستم ثبت مرکز تحقیقات تروما جادهای گیلان اخذ شد و با مشارکتکنندگان ارتباط تلفنی برقرار شد. بیست نفر با ویژگی های متنوع ازنظر سن، جنس در مطالعه گنجانده شدند.
یافتهها:
تجارب دوچرخه سواران از نیاز های ایمنی شامل نه طبقه بود : قانونمند کردن دوچرخهسواری، برگزاری دوره های آموزشی، نظارت بر دوچرخهسواری، رعایت اصول دوچرخهسواری، مجهز بودن به تجهیزات ایمنی، حق داشتن مسیر انحصاری، بازنگری مسیر های انحصاری، ایجاد حس امنیت، و ایجاد آرامش در بانوان دوچرخهسوار.
نتیجهگیری:
مسیولین امر باید سعی نمایند به نیاز های ایمنی این گروه توجه نمایند و عواملی که در تجارب این مصدومان ایمنیبخش بیانشده بود را تا حد ممکن فراهم نمایند تا به این کاربران احساس آرامش و امنیت بدهند.