بررسی نیازهای مراقبت مذهبی بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی
فعالیتهای مذهبی منبعی مهم در مقابله با بیماریها محسوب میشود. تحقیقات نشان داده است که مذهب و باورهای دینی از عوامل تاثیرگذار در سازگاری با سختی ها است که موجب می شود بیمار سلامتی خود را زودتر به دست آورد. اضطراب ناشی از جداشدن فرد از فرمانهای مذهبی سبب تاثیر منفی بر سیر بهبود بیماری و طولانیتر شدن مدت زمان بستری در بیمارستان و ایجاد عوارض روانی نامطلوب در افراد می شود. ازاینرو، پژوهش حاضر با هدف بررسی نیازهای مراقبت مذهبی بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی طراحی شده است.
این مطالعه توصیفی-مقطعی با شرکت 622 نفر از بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی در سال 1397 انجام شده است. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامه مراقبت مذهبی در بخش های عمومی بیمارستان جمع آوری شد. تجزیهوتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام گرفت. در این پژوهش همه موارد اخلاقی رعایت شده است و مولفان تضاد منافعی گزارش نکردهاند.
بر اساس نتایج بهدستآمده، میانگین و انحراف معیار سنی و مدت زمان بستری افراد شرکت کننده در این مطالعه بهترتیب 21/21±50/46 و 64/2±76/2 بود. 5/60% از شرکتکنندگان زن، 5/78% متاهل و 4/48% خانهدار بودند و 60% این افراد نیز سواد خواندن و نوشتن داشتند. علاوهبراین، آزمون خیدو در تمامی ابعاد نیازهای مذهبی ارتباط آماری معنیداری نشان داد (001/0P<).
با توجه به یافتههای حاصل از این پژوهش، نیاز به مراقبت مذهبی از نظر بیماران بسیار مهم و ضروری است. بنابراین، پیشنهاد می شود مدیران و برنامه ریزان بخش مراقبت های بیمارستانی انجام مراقبت های مذهبی را بخشی از مراقبتهای جامع بیمارستانی محسوب نمایند که درنتیجه موجب رضایتمندی بیماران از ارایه مراقبت های پرستاری خواهد شد.