بررسی کیفیت زندگی و همبستگی آن با دریافت خدمات برخط سلامت در میان سالان شهر کاشان
کیفیت زندگی به درک افراد از موقعیت خود از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی که در آن زندگی میکنند، اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویتهایشان اشاره دارد. استفاده از خدمات برخط سلامت میتواند بر ارتقای سطح درک افراد از سلامتی تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت کیفیت زندگی و همبستگی آن با دریافت خدمات برخط سلامت در میانسالان شهر کاشان در سال 1399 بود.
شیوهی مطالعه:
مطالعهی حاضر از نوع مقطعی است که در افراد میانسال تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت شهری انجام شد. تعداد 293 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. جمعآوری دادهها با پرسشنامههای توانایی استفاده از خدمات بر خط سلامت و کیفیت زندگی انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمونهای Chi Square، Fisher's exact test، Independent samples t-test، ANOVA، ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون خطی انجام شد.
یافتهها:
میانگین سنی 293 شرکتکننده، 6/99 ± 47/5 با دامنهی 60-40 سال بود. میانگین سابقهی کاری 8/01 ± 23/11 و میانگین استفاده از اینترنت در هفته، 20/29 ± 26/2 ساعت و کیفیت زندگی 70/3 درصد شرکتکنندگان در حد متوسط بود. تحلیل رگرسیون خطی نشان داد توانایی استفاده از خدمات بر خط سلامت پیشبینیکننده (0/363 = β و 0/001 > p value) و تبیین کنندهی 14 درصد واریانس کیفیت زندگی بود (0/001 > p value).
نتیجهگیری:
توانایی استفاده از خدمات برخط سلامت با کیفیت زندگی افراد میانسال جامعه مرتبط است. لذا جهت بهبود کیفیت زندگی افراد میانسال جامعه، مداخلات لازم برای افزایش استفاده از خدمات برخط سلامت توصیه میشود.
-
Effect of Massage on Body Mass Index and Head Circumference in Healthy Neonates
M. Hosseinian, N. Mirbagher Ajorpaz, H.R. Gilasi, F. Abedi Khaledi, M. Kafaei Atrian*
Journal of Clinical Care and Skills, Summer 2023 -
عوامل موثر بر ابعاد تبعیت از درمان و همبستگی ان با سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده شهر آران و بیدگل در سال 1400 -1399
محمد افشار، *، زهره سادات، زهرا اهنگریان
فصلنامه پرستاری دیابت، تابستان 1401