ارزشیابی کیفیت تدریس دروس مهارتی اعضای هیئت علمی دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع) (موردمطالعه: دانشگده اطلاعات و آگاهی)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

  پس از اجرای نظام آموزش مهارتی در دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی(ع)، موضوع کیفیت تدریس دروس مهارتی اعضای هییت علمی یکی از مسایلی است که بایستی مورد توجه فرماندهان و مدیران دانشگاه باشد. این پژوهش به منظور ارزشیابی کیفیت تدریس دروس مهارتی توسط اعضای هییت علمی دانشکده علوم و فنون اطلاعات و آگاهی بر مبنای سه حیطه شناختی، عاطفی و حرکتی انجام گرفته است.  

روش

پژوهش حاضر از نوع کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها جزء پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان کارشناسی دانشکده علوم و فنون اطلاعات و آگاهی دانشگاه موصوف به تعداد حدود 700 نفر (سال تحصیلی 1400-1401) است که از طریق فرمول کوکران،حجم نمونه 245 نفر انتخاب شدند؛ روایی پرسش نامه با استفاده از خبرگان به روش صوری مورد تایید و برای بررسی اعتبار متغیرهای پنهان مدل از شاخص اعتبار همسانی درونی (آلفای کرونباخ) استفاده که برای هر متغیر بیرونی به ترتیب 86/0 (بعد شناختی)؛ 75/0 (بعد عاطفی) و 71/0(بعد مهارتی و حرکتی) به دست آمد.

یافته ها: 

نتایج نشان داد که متغیر حرکتی (مهارتی) بیشترین تاثیر و متغیر عاطفی کمترین تاثیر را بر روی کیفیت تدریس اعضای هییت علمی دانشکده اطلاعات و آگاهی دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع) داشته اند. 

نتیجه گیری: 

از دیدگاه دانشجویان دانشکده یادشده موصوف، کیفیت تدریس اعضای هییت علمی در حد متوسط گزارش شده است. بنابراین با توجه به اینکه متغیرهای حیطه شناختی و عاطفی پایین تر و متغیر حرکتی بالاتر از میانگین هستند لازم است نسبت به اجرای کتاب کار مهارتی بر اساس سرفصل های تعیین شده اقدام و ارزشیابی آن بر اساس شاخص های جدید مورد توجه قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
69 تا 94
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2548285