فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اصغر افتخاری صفحات 11-36
    زمینه و هدف

    در دنیای کنونی آموزش مجازی یکی از مهم ترین ارکان در آموزش به شمار می رود. تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی آموزش مجازی کاربران آزمایشگاه آنالیز و تشخیص مواد مخدر فراجا اجرا شد.

    روش

    روش تحقیق حاضر، آمیخته و از نوع اکتشافی بود. مشارکت کنندگان در بخش کیفی پژوهش شامل 15 نفر خبرگان آگاه به موضوع (اساتید آشنا به حوزه فناوری با سابقه تدریس بر بستر اینترنت) که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و رعایت اصل اشباع نظری و در بخش کمی تحقیق شامل تمامی کارشناسان آزمایشگاه های آنالیز مواد مخدر فراجا و دانشجویان علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم انتظامی امین و به تعداد 76 نفر بوده که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 64 نفر به عنوان اعضای نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسش نامه محقق ساخته روا با پایایی قابل قبول 84/0 بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی نظریه داده بنیاد و در بخش کمی استفاده از مدل معادلات ساختاری بود. از نرم افزار MAXQDA برای تحلیل داده های کیفی و از نرم افزار Smart-Pls برای تحلیل داده های بخش کمی استفاده گردید.

    یافته ها: 

    کدگذاری محوری و گزینشی در سه حوزه علی، زمینه ای و مداخله گر اجرا، که منجربه شناسایی 37 مضمون سازمان دهنده و 8 مضمون فراگیر در جهت تدوین الگوی تحقیق گردید. یافته ها نشان داد که آموزش و پژوهش 32%، انگیزش 34%، تغییر نگرش 55%، حمایت  آموزش مجازی در فراجا را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری:

     نتایج منجر به تدوین الگوی آموزش مجازی کاربران آزمایشگاه آنالیز و تشخیص مواد مخدر شده که الگوی نهایی موفق به تبیین بیش از 68 درصد از تغییرات کل آموزش مجازی گردید.

    کلیدواژگان: فناوری، اینترنت، آموزش، مجازی، فراجا، آزمایشگاه آنالیز
  • محمدسجاد شیرودی، رسول صفرآهنگ صفحات 38-68

    زمینه و هدف : 

    محققان معتقدند ارزیابی فرایندهای آموزش در پلیس زمانی محقق خواهد شد که عملکردهای فعلی در آموزش، با سیاست های سیاست گذار کلان، مورد سنجش قرار گیرد. بررسی ها نشان داد خلاء و فقدان اسناد کلان که بازنمایی کننده نظریات سیاست گذار سازمان پلیس است، محسوس بود. پژوهش حاضر درباره روندهای سیاستی در حوزه آموزش به دغدغه ای برای محققان تبدیل شد تا مبانی سیاست گذاری آموزش پلیس را دنبال نماید.

    روش

    این پژوهش از نوع کاربردی، در چارچوب راهبرد استفهامی و رویکرد کیفی، با بکارگیری روش تحلیل محتوا-مضمون، سخنرانی های فرمانده کل انتظامی کشور را در دوره مسیولیت از سال 1393 تا 1401 که بصورت مکتوب در آرشیوهای مورد اعتبار در دسترس پژوهشگران قرار داشت، با روش نمونه گیری هدفمند استخراج نموده است. پرسش محققین، چیستی مبانی سیاست گذاری آموزش پلیس ایران برای پیشگیری از جرم است.

    یافته ها:

     مبانی سیاست گذاری آموزش در پلیس با پیشگیری از جرم ارتباط داشته و در پلیس ایران،سیاست گذاری آموزش بر دو محور تخصص و تعهد نیروهای پلیس صورت بندی شده است.

    نتیجه گیری:

    نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد فرمانده فراجا از حرفه ای گرایی، روحیه و مدیریت جهادی، مهارت افزایی دانش محور، بروزرسانی تجهیزات و امکانات، آموزش فناورانه و تکنولوژی روز به عنوان مهمترین مقوله های مهم در تبیین سیاست ها به مدیران تاکید می کنند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، آموزش، پیشگیری از جرم، پلیس، روش های علمی
  • حمیدرضا کرمی، بهمن فصیحی، تهمینه باهری صفحات 69-94
    زمینه و هدف

      پس از اجرای نظام آموزش مهارتی در دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی(ع)، موضوع کیفیت تدریس دروس مهارتی اعضای هییت علمی یکی از مسایلی است که بایستی مورد توجه فرماندهان و مدیران دانشگاه باشد. این پژوهش به منظور ارزشیابی کیفیت تدریس دروس مهارتی توسط اعضای هییت علمی دانشکده علوم و فنون اطلاعات و آگاهی بر مبنای سه حیطه شناختی، عاطفی و حرکتی انجام گرفته است.  

    روش

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها جزء پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان کارشناسی دانشکده علوم و فنون اطلاعات و آگاهی دانشگاه موصوف به تعداد حدود 700 نفر (سال تحصیلی 1400-1401) است که از طریق فرمول کوکران،حجم نمونه 245 نفر انتخاب شدند؛ روایی پرسش نامه با استفاده از خبرگان به روش صوری مورد تایید و برای بررسی اعتبار متغیرهای پنهان مدل از شاخص اعتبار همسانی درونی (آلفای کرونباخ) استفاده که برای هر متغیر بیرونی به ترتیب 86/0 (بعد شناختی)؛ 75/0 (بعد عاطفی) و 71/0(بعد مهارتی و حرکتی) به دست آمد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که متغیر حرکتی (مهارتی) بیشترین تاثیر و متغیر عاطفی کمترین تاثیر را بر روی کیفیت تدریس اعضای هییت علمی دانشکده اطلاعات و آگاهی دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع) داشته اند. 

    نتیجه گیری: 

    از دیدگاه دانشجویان دانشکده یادشده موصوف، کیفیت تدریس اعضای هییت علمی در حد متوسط گزارش شده است. بنابراین با توجه به اینکه متغیرهای حیطه شناختی و عاطفی پایین تر و متغیر حرکتی بالاتر از میانگین هستند لازم است نسبت به اجرای کتاب کار مهارتی بر اساس سرفصل های تعیین شده اقدام و ارزشیابی آن بر اساس شاخص های جدید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، کیفیت تدریس، دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع)، دروس مهارتی
  • امیر غلام ابری، نصرالله کشیری، محمدمهدی موحدی صفحات 95-122
    زمینه و هدف

    تحقیقاتی که تاکنون در حوزه ارزیابی کارایی و عملکرد نظام های آموزشی انجام گرفته، بیشتر از مدل های سنتی ابرکارایی در تحلیل پوششی داده ها [1] بوده، که اطلاعات دقیق در مورد ورودی ها و خروجی ها را نیاز دارند. هدف از این تحقیق، تحلیل آنالیز حساسیت رتبه بندی دانشگاه فرهنگیان، هنگامی که داده ها نادقیق باشد.

    روش پژوهش:

    در این تحقیق با استفاده از رویکرد بهینه سازی استوار، مدل ابرکارایی شده که عدم قطعیت در داده ها را به صورت چند وجهی محاسبه می کند. و همچنین در ادامه برای اولین بار فرض تحدب در مدل ابرکارایی را در نظر نگرفته و مدل استوار ابرکارایی با فرض عدم تحدب ارایه گردید.

    یافته ها:

    ارزیابی واحدهای تحت بررسی با سه مدل سنتی ، ابرکارایی و ابرکارایی استوار در سه سطح محافظه کاری برای هر محدویت با احتمال 0.99، 0.95، و 0.90 انجام گرفت و همچنین ضرایب همبستگی رتبه های استوار شده مراکز آموزشی با مدل اسپیرمن محاسبه گردید.

    نتیجه گیری:

     اگر یک واحد تحت ارزیابی در یک سطح عدم قطعیت، رتبه بندی بالایی نسبت به دیگر واحدها داشته باشد در سطوح دیگر عدم قطعیت نیز رتبه بالایی خواهد داشت. و همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط عدم قطعیت داده ها، با تحلیل آنالیز حساسیت رتبه های مکتسبه، نتایج قابل اطمینان تری برای مدیران مراکز آموزش عالی جهت تصمیم گیری و تبیین راهبردهای آموزشی فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، بهینه سازی استوار، عدم قطعیت، رتبه بندی، عدم تحدب
  • سعید قربانی، علیرضا رحیمی، امیر دانا، اکرم اصفهانی نیا صفحات 123-152
    زمینه و هدف

    امروزه مساله آموزش در سازمانها از اهمیت خاصی برخوردار است.سازمان فراجا نیز از این قاعده مستثنی نیست و به دنبال توسعه آموزشهای مورد نیاز است. هدف از پژوهش حاضر فرایند شکل گیری توسعه آموزش تربیت بدنی در فراجا با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری ISM است.

    روش

    روش پژوهش از نوع کیفی مبتنی بر تکنیک تحلیل نرم و با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری ISM هست. جامعه و نمونه آماری تحقیق شامل 15 نفر از خبرگان ورزش فراجا و اعضای هییت علمی دانشگاه که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات  ماتریس 2*2 است. در این مطالعه، ابتدا مولفه ها بر اساس مصاحبه با خبرگان که دانش و تخصص لازم در مورد مسیله تربیت بدنی فراجا را داشتند شناسایی و از نظرات شان برای ساخت و روایی مدل از طریق پرسش نامه مقایسه زوجی استفاده شد. در تحقیق حاضر جهت تحلیل داده ها از روش ISM استفاده گردیده است.

    یافته ها:

    یافته های تحقیق با استفاده از ماتریس های خودتعاملی ساختاری و ماتریس های دستیابی اولیه و ثانویه نشان داد عامل بودجه و مالی در خوشه مستقل قرار گرفت بدین معنا که این متغیرها از میزان نفوذ بالا و اهمیت پایینی برخوردار هستند. همچنین متغیرهای امکانات و تجهیزات، عوامل انسانی و عوامل مدیریتی در خوشه پیوند قرار گرفتند. این متغیرها از میزان نفوذ بالا و میزان وابستگی بالایی برخوردار هستند.

    نتیجه گیری:

    متغیرهای کلیدی یا اثرگذار در توسعه آموزش تربیت بدنی فراجا چهار شاخص بودجه و مالی، امکانات و تجهیزات، عوامل انسانی و عوامل مدیریت می باشند. بنابراین شناسایی این متغیرها به عنوان متغیرهای کلیدی فرایند توسعه آموزش تربیت بدنی فراجا برای نهادها و متولیان امر کمک می کند تا برای توسعه و بهبود در اولویت قرار گیرند.

    کلیدواژگان: فرایند، توسعه، آموزش تربیت بدنی، فراجا، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • حامد عباسی کسانی، مجید شریفی رهنمو، سهیلا حسین پور، مرتضی شاهمرادی، رضا عابدی صفحات 153-184
    زمینه و هدف

    توسعه سازمان ها در گرو ارتقاء توانمندی منابع انسانی است. سازمان ها برای حل این مشکل گریزی از حفظ و پرورش نیروی انسانی ندارند. دراین راستا، آموزش الکترونیکی به عنوان ابزار پیشرفت، پاسخگوی نیاز سازمان های یادگیرنده است چراکه انتقال آموزش عنصر اصلی پایداری سازمان می باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف شناسایی نقش یادگیری الکترونیکی برانتقال آموزش به محیط کار در میان کارکنان دانشگاه هوایی شهید ستاری انجام پذیرفت.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشگاه هوایی شهید ستاری درسال 1400-1401 تشکیل دادند که تعداد آن ها 700 نفر بود. نمونه آماری پژوهش نیز براساس جدول کرجسی و مورگان و نمونه گیری تصادفی ساده 248 نفر برآورد شدند. ابزار پژوهش دو پرسش نامه استاندارد یادگیری الکترونیکی ویتکینز (2004) و پرسش نامه انتقال آموزش شمس مورکانی و عباسی کسانی (1395) بود که روایی محتوایی آن ها از نظر متخصصان تایید و پایایی نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 91/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش حاضر در هر سه فرضیه تدوین شده نشان داد؛ ابعاد یادگیری الکترونیکی با هر سه عامل فردی، آموزشی و سازمانی انتقال آموزش به محیط کار در بین کارکنان دانشگاه هوایی شهید ستاری نقش تاثیرگذار و رابطه معناداری دارد یعنی آموزش های مذکور باعث افزایش عملکرد کارکنان شده است.

    نتیجه گیری: 

    بنابراین یادگیری الکترونیکی به عنوان شیوه نوین یاددهی-یادگیری، موجب شده تا میزان دستیابی به اهداف سازمانی و نتایج مورد انتظار بیشتر شود. دلیل این امر نیز انعطاف پذیری در یادگیری الکترونیکی می باشد. چراکه از طریق چنین آموزشی همه کارکنان می توانند در هر زمان و مکانی یاد گرفته و در محیط کار نیز عملکرد بهتری داشته باشند

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، انتقال آموزش، مدل ساختاری، محیط کار، دانشگاه هوایی شهید ستاری
|
  • asghar eftekhari Pages 11-36
    Background and purpose

    In today's world, virtual education is one of the most important elements in education. The current research was carried out with the aim of providing a technology-based model for the virtual training of users of Faraja's drug analysis and detection laboratory.

    Method

    The present research method was mixed and exploratory. The participants in the qualitative part of the research include 15 experts who are knowledgeable about the subject (professors familiar with the field of technology with experience in teaching on the Internet platform) using the purposeful sampling method and observing the principle of theoretical saturation, and in the quantitative part of the research including all the laboratory experts. narcotics analysis students of Faraja and laboratory science students of Amin University of Police Sciences and there were 76 people, using Cochran's formula and the available sampling method, 64 people were selected as members of the statistical sample. The data collection tool in the qualitative part was a semi-structured questionnaire, and in the quantitative part, it was a researcher-made questionnaire with an acceptable reliability of 0.84. The method of data analysis in the qualitative part of the foundation data theory and in the quantitative part was the use of the structural equation model. MAXQDA software was used for qualitative data analysis and Smart-Pls software was used for quantitative data analysis.

    Findings

    Axial and selective coding in three causal, contextual and intervening areas of implementation, which led to the identification of 37 organizing themes and 8 inclusive themes in order to formulate the research model. Research showed that education and research 32%, motivation 34%, attitude change 55%, support 42%, technological infrastructure 33%, skill and ability 26%, culture and ethics 47% and structure and policy 60% of the changes. They explain virtual education in Faraja.

    Results

    The results have led to the formulation of a virtual education model based on modern technology in Faraja, and the final model succeeded in explaining more than 68% of the total changes in virtual education based on technology in Faraja..

    Keywords: virtual education, new technology, space, laboratory
  • mohammadsajad shiroody, rasol safarahang Pages 38-68
    Background and purpose

    The researchers believe that the evaluation of the training processes in the police will be achieved when the current performance in training is measured with the policies of the macro policy maker. The research showed that there is a noticeable void and lack of macro documents that represent the views of the policy maker of the police organization. Was. The current research about policy trends in the field of education became a concern for researchers to follow the policy-making principles of police education.

    Method

    This applied research, within the framework of questioning strategy and qualitative approach, by using the method of content-theme analysis, the set of measures of the country's police chief in the period of responsibility from 1393 to 1401, which can be accessed in written form in accredited archives. examines. The researcher's question is to investigate the basics of police training policy for crime prevention so that they can express the basics of police training policy.

    Findings

    The basics of police education policy are related to crime prevention and in Iran police, education policy is formulated on the two axes of expertise and commitment of police forces.

    Conclusion

    The results of the research show that Commander Faraja emphasizes professionalism, Jihadist spirit and management, knowledge-based skill enhancement, updating equipment and facilities, technological training and modern technology as the most important categories in explaining policies to managers. they do.

    Keywords: Policy making, education, crime prevention, police, scientific methods
  • hamidreza karami, bahman fasihi, Tahimina baheri Pages 69-94
    Background and purpose

    This research was conducted in order to evaluate the quality of teaching skill courses by the faculty members of the Faculty of Information and Awareness of Imam Hassan Mojtabi University of Police and Officer Training (AS) of Amin Law Enforcement Sciences based on three cognitive, emotional and motor domains.

    Method

    According to the purpose of the applied research, and in terms of the method of data collection, the present research is part of the descriptive research of correlation and structural equation modeling, which was conducted in a combined form of confirmatory factor analysis and path analysis. The statistical population of this research includes undergraduate students of the Faculty of Information and Awareness of Imam Hassan Mojtabi University of Police and Officer Training (A.S.), Amin Police Sciences, in the number of about 700 people (academic year 1401-1400), of which 245 people were selected by simple random sampling. were; Therefore, according to the number of faculty members in the faculty (35 people), 7 students were randomly selected for each faculty member. Based on this, 245 questionnaires were prepared.

    Findings

    The results showed that the movement (skill) variable had the greatest effect and the emotional variable had the least effect on the teaching quality of faculty members of the Faculty of Information and.

    Conclusion

    From the point of view of the students of the aforementioned faculty, the teaching quality of the faculty members is reported to be at the average level of approval.

    Keywords: Evaluation, faculty members, teaching quality, Imam Hassan Mojtabi University of Officers, Police Training
  • amir GholamAbri, Narolah Kashiri, MohammadMehdi Movahedi Pages 95-122
    Background and Objectives

    Traditional hyper-performance models in data envelopment analysis need detailed information about inputs and outputs. However, in many real-world problems this simple assumption does not hold. Its super-efficient stochastic models are one of the methods used to investigate the impact of uncertainty in data. One of the important assumptions in the method of random models is the certainty of the probability distribution function of imprecise data, which is hardly available in real world problems. In fact, in many problems, there is very little information from the data of the problem, which makes it impossible to estimate the probability distribution. The purpose of this evaluation is to analyze the sensitivity analysis of these academic centers when the data is imprecise.

    Research method

    In this research, by using the robust optimization approach, a hyper-efficient model is developed that calculates the uncertainty in the data in a multifaceted manner. Also, in the following, for the first time, the assumption of convexity was not considered in the super-efficiency model, and the stable model of super-efficiency was presented with the assumption of non-convexity.

    Conclusion

    If a unit under evaluation at one level of uncertainty has a high rating compared to other units, it will also have a high rating at other levels of uncertainty. It can also be said that more reliable results are obtained by considering the uncertainty in the data and analyzing the sensitivity of the models.

    Keywords: Data envelopment analysis, robust optimization, uncertainty, ranking, non-convexity
  • saeed ghorbani, alireza rahimi, amir dana, akram esfahani nia Pages 123-152
    Background and purpose

    Today, the issue of training in organizations is of particular importance. Faraja organization is no exception to this rule and seeks to develop the required training. The purpose of the current research is the formation process of the development of physical education in Faraja with the interpretive structural modeling approach of ISM.

    Method

    The research method is qualitative based on soft analysis technique and ISM interpretive structural modeling approach. The population and the statistical sample of the research include 15 people from Naja sports experts and university faculty members who were selected by purposive sampling. The data collection tool is a 2x2 matrix. First, the components were identified based on interviews with 15 experts. Then, their opinions were used to build and validate the model through a paired comparison questionnaire. In this research, the ISM method was used to analyze the data.

    Findings

    The budget and financial factor was placed in the independent cluster, which means that these variables have high influence and low importance.. These variables have a high degree of penetration and a high degree of dependence. In this regard, it can be said that the key or influential variables in the development of physical education are the four budget and financial indicators, facilities and equipment, human factors and management factors.

    Conclusion

    . Identifying these variables as key variables in the development process of Faraja physical education helps the institutions and the trustees to be prioritized for development and improvement.

    Keywords: process, development, physical education, interpretive modeling
  • hamed abbasikasani, majid sharifi rahnemo, soheila hosseinpour, morteza shamoradi, reza abedi Pages 153-184
    Background and Aim

    The development of organizations depends on improving the level of knowledge, skills and insights of human resources. Organizations have no choice but to maintain and nurture human resources to solve this problem and provide services and achieve the desired results. In this regard, e-learning as a tool for progress and development, responds to the needs of learning organizations because the transfer of training is an essential element of organizational sustainability. The staff of Shahid Sattari Air University was done.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of how to collect information. The statistical population of the study consisted of all employees of Shahid Sattari Aviation University, whose number was 700 people. The statistical sample of the study was 248 based on Krejcie and Morgan table and were selected using simple random sampling method. The research instruments were two standard questionnaires of e-learning Whitkins (2004) with a reliability of 0.87 and Shams Morkani and Abbasi Kesi (2016) education transfer questionnaire with a reliability of 0.91. Descriptive and inferential statistics (one-sample t-test, independent t-test, Pearson correlation structural equation modeling (SEM) and one-way analysis of variance) were used to analyze the data.

    Results

    The results of the present study showed in all three hypotheses; Dimensions of e-learning with all three individual, educational and organizational factors transfer of training to the workplace among the staff of Shahid Sattari Aviation University has an effective role and a significant relationship, ie the training has increased staff performance

    Keywords: e-learning, education transfer, structural model, work environment, Shahid Sattari Aviation University