واکاوی تجارب معلم ها و دانش آموزان استان لرستان پیرامون آموزش مجازی در بستر شبکه شاد (مطالعه کیفی با روش نظریه داده بنیاد)
از زمان گسترش ویروس کرونا در سطح جهان به تبع سایر بخش های مختلف، نظام آموزش و پرورش و امر تحصیل نیز با چالش و مشکلات بسیاری مواجه شده، به طوری که امروزه آموزش برخط جایگزین آموزش حضوری در سایر مدارس و موسسات آموزشی و علمی شده است. در استان لرستان نیز همچون سایر مناطق شهری و روستایی ایران، امر آموزش در بستر شبکه شاد در حال تداوم است. در جهت مداقه در تجارب ذینفعان تعلیم و تربیت مجازی، این پژوهش به دنبال فهم تجارب معلم ها و دانش آموزان درباره آموزش مجازی در شبکه شاد است. روش مورد استفاده در این پژوهش، نظریه داده بنیاد است. دادههای این پژوهش از طریق مصاحبه عمیق و شیوه نمونهگیری هدفمند نظری با 22 نفر از ذینفعان مرتبط با این پدیده گردآوری و جهت تحلیل دادهها از پنج شیوه کدگذاری باز و تشخیص مفاهیم، توسعه مفاهیم در جهت ابعاد و ویژگی ها، تحلیل داده ها برای زمینه، وارد کردن فرایند به تحلیل و یکپارچه سازی مقولات استفاده شد. بعد از کدگذاری، دوازده مقوله اصلی از داده ها پدیدار شد که هریک از مقوله ها به صورت کامل با استناد به متن مصاحبه ها مورد تحلیل قرار گرفته اند. پاردایم ظهوریافته شامل سه بعد شرایط، کنش تعاملها و پیامدهاست که در بعد شرایط شامل تعطیلی مدارس به دلیل گسترش ویروس، اجباری شدن آموزش برخط، غفلت از روش تدریس برخط در برنامه درسی تربیت معلم، چالش فرهنگیان برای ضبط صدا و تصویر در خانه، شکاف دانش والدین و محتوای کتب دانش آموزان و در بعد کنش تعامل شامل چالش خانواده در تامین تجهیزات مجازی، چالش تامین هزینه بسته های اینترنت، گریز مستمر دانش آموزان از شبکه شاد به سایر شبکه های اجتماعی و در بعد پیامدها شامل یادگیری پایین، تغییر کیفیت تعامل دانش آموز و معلم در کلاس برخط شکل گرفتهاند.
-
بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر احساس نابرابری اجتماعی، مورد مطالعه: دانش آموزان متوسطه دوم ناحیه 2 شهر اهواز
علی حسین حسین زاده*، ، باران زارعی
مجله جامعه شناسی نهادهای اجتماعی، پاییز و زمستان 1403 -
مطالعه فرآیند شکل گیری پدیده زباله گردی و پیامدهای آن در شهر اهواز
محمدحسین مقدم، *
نشریه مسائل اجتماعی ایران، پاییز 1403 -
کاوشی در تجربه زیسته کودکان زباله گرد در اهواز
*، علی عربی، علی بوداقی
نشریه مسائل اجتماعی ایران، تابستان 1403 -
تحلیل داده بنیاد پیشران های موثر بر فقرشهری در مناطق نیمه برخوردار استان خوزستان (مورد مطالعه: شهرستان شادگان و رامهرمز)
*، مرضیه شهریاری، علی بوداقی،
فصلنامه برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی، بهار 1403 -
دو تجربه درهم تنیده؛ روایت پرستاران بخش عفونی و بیماران بهبودیافته از کرونا در بیمارستان رازی اهواز؛ مطالعه ای با روش نظریه داده بنیاد
*،
فصلنامه جامعه شناسی کاربردی، زمستان 1400 -
تحلیل طبقاتی تغییر الگوهای گذران فراغت افراد در فضای شهری تحت تاثیر فضای مجازی در اصفهان
، وحید قاسمی*، مسعود کیانپور
فصلنامه توسعه اجتماعی، زمستان 1399