تظاهر میوفیبروبلاست های آلفا اسموت ماسل اکتین مثبت و لامینین 5 گاما 2 در استرومای اسکواموس سل کارسینوم مهاجم و وروکوس کارسینومای دهان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 اسکواموس سل‌کارسینوما، شایع‌ترین نوع سرطان دهان است که تغییرات بافتی خاصی را نشان می‌دهد. لامینین 5 گاما 2، پروتیینی است که نقش مهمی در جابه‌جایی سلول‌های نیوپلاستیک در طول تهاجم تومور ایفا می‌کند و بیان آن در سلول‌ها و استرومای مجاور تومورال می‌تواند تهاجم سلولی را تایید کند. هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی استروما در وروکوس کارسینوما و اسکواموس کارسینومای دهان با استفاده از دو مارکر α SMA و لامینین 5 گاما 2 بود.

مواد و روش‌ها

در این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی گذشته‌نگر، تعداد 60 نمونه با تشخیص اسکواموس‌سل کارسینوما و وروکوس کارسینومای دهانی انتخاب شدند. سپس دو نشانگر αSMA و لامینین 5 گاما 2 در بخش‌های اپی‌تلیوم و استرومای مزانشیمال با روش ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفتند. از عروق به عنوان کنترل رنگ‌پذیری مثبت جهت آلفا اسموت ماسل اکتین و از مخاط طبیعی جهت کنترل رنگ‌پذیری مثبت لامینین
5 گاما 2 استفاده گردید. یافته‌ها با استفاده از آزمون‌های Chi-square و Spearman تجزیه و تحلیل شدند (0/05 = α).

یافته‌ها

 از 31 نمونه‌ی (Squamous cell carcinoma) SCC، 80/6 درصد لامینین 5 گاما 2 و 90/3 درصد آلفا اسموت ماسل اکتین و از 9 نمونه‌ی وروکوس کارسینوما، 66/7 درصد لامینین 5 گاما 2 و 77/8 درصد آلفا اسموت ماسل اکتین را نشان دادند. هرچه درصد مثبت بودن لامینین بیشتر می‌شود، درصد مثبت بودن (Alpha smooth muscle actin) SMAα نیز افزایش می‌یابد و بر عکس.

نتیجه‌گیری

 رابطه‌ی مستقیمی بین بروز αSMA+ و لامینین 5 گاما 2 وجود دارد. با افزایش αSMA میزان لامینین 5 گاما 2 نیز بالا می‌رود و این افزایش تعداد میوفیبروبلاست‌ها در طی فرایند کارسینوژنزیس صورت می‌گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
388 تا 397
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2553200