پیشایندهای نگهداشت منابع انسانی با تاکید بر نقش هم پیوندی شغلی: یک فرامطالعه آمیخته
نگهداشت کارکنان به سبب رقابت فزاینده بر سر جذب و حفظ کارکنان ماهر، با توجه به هزینه های گزاف مرتبط با ترک خدمت، موضوعی بسیار کلیدی و البته چالش برانگیز است. نگهداشت کارکنان یکی از پارامترهای کلیدی اندازه گیری قدرت هر سازمان است. هدف تحقیق حاضر شناسایی منابع ماندگاری و به کارگیری رویکرد هم پیوندی شغلی در درک مکانیسم های ماندگاری کارکنان کلیدی در سازمان است.
در این پژوهش از روش فرامطالعه آمیخته از نوع فراترکیب استفاده شده است. این روش اکتشافی برای ایجاد و استخراج یک چارچوب مرجع مشترک برای نتایج تحقیقات گذشته، به صورت کمی و کیفی، است. در پژوهش حاضر، از روش هفت مرحله ای فراترکیب استفاده شده است. این روش شامل هفت مرحله تنظیم سوال تحقیق، بررسی نظام مند متون، جست وجو و انتخاب مقالات کمی و کیفی مناسب، استخراج اطلاعات مقاله، تجزیه وتحلیل و ترکیب یافته های تحقیقات کمی، کنترل کیفیت، ارایه یافته ها است.
در پژوهش حاضر به شناسایی پیشایندهای هم پیوندی منابع انسانی پرداخته شد و مولفه های مرتبط با ایجاد هم پیوندی کشف شد. مولفه های خلق هم پیوندی شامل لایه های مختلف است که در قالب 5 مقوله عوامل فردی، عوامل شغلی/ محیط شغلی، اقدامات حمایتی، رهبری، و زمینه ای شناسایی شدند.
عوامل شناسایی شده در این پژوهش منابع و ابزارهای نگهداشت کارکنان هستند و نیم رخی از منابع در دسترس مدیران که می توانند در برنامه ها و اقدامات ورودی، جذب و انتخاب منابع انسانی، و نیز سرمایه گذاری در خلق ابعاد مختلف الگوی هم پیوندی منابع انسانی در بخش های مختلف سازمانی به منظور حفظ و توسعه آن ها مورد استفاده قرار گیرند.
-
اهرمی سازی مدیریت کیفیت جامع برای نوآوری فرایند و محصول در پیشبرد موفقیت عملیاتی و مالی پایدار
رسول نصرت پناه، رقیه زارع، *
نشریه مدیریت استاندارد و کیفیت، تابستان 1403 -
ارائه چارچوبی از عوامل کلیدی موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری در کسب و کارهای بین بنگاهی: مطالعه شرکت های پخش دارو
*، سیده مهسا حسینی
نشریه مدیریت تبلیغات و فروش، تابستان 1403 -
راهبردهای بوروکرات های سطح خیابان در اجرای خط مشی های زیست محیطی
داود حسین پور، ، حسین اصلی پور، عقیل قربانی پاجی*
فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، تابستان 1403 -
فرانظریه ای در رهبری سازمان مبتنی بر هستی شناسی وحدت گرا
فاطمه سادات میر*، ، حامد دهقانان، مهدی گلشنی، زهره دهدشتی شاهرخ
فصلنامه مطالعات مدیریت (بهبود و تحول)، تابستان 1403