هنجاریابی پرسش نامه جست وجوی آنلاین اطلاعات سلامت زنان باردار
سرعت و سهولت استفاده از اینترنت باعث شده این ابزار به یکی از مهم ترین منابع کسب اطلاعات سلامت در زنان باردار تبدیل شود. بررسی جست وجوی آنلاین اطلاعات سلامت مستلزم استفاده از یک ابزار بهنجار و استاندارد متناسب با جامعه است. هدف پژوهش حاضر طراحی و هنجاریابی ابزار جست وجوی آنلاین اطلاعات سلامت در زنان باردار است.
پژوهش حاضر توصیفی است و به روش پیمایشی انجام شد. از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی جهت هنجاریابی ابزار، استفاده شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسش نامه انجام شد. جامعه پژوهش شامل 357 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) اهواز در سال 1398 بود. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 و لیزرل نسخه 8/8 انجام شد.
یافته ها حاکی از تایید شناسایی 6 عامل نگرش کاربر، سهولت درک شده، شدت استفاده از اینترنت، اطلاعات سلامت موردنیاز مادر در خصوص نوزاد، زایمان و شرایط بارداری بود. این عوامل 70 درصد از واریانس جست وجوی آنلاین اطلاعات سلامت را تبیین کردند. و بیشترین درصد مربوط به عامل نگرش کاربر بود. همچنین همبستگی بین کلیه عوامل مثبت و معنی دار به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی برازش مدل در کلیه عامل ها نشان دهنده مطلوب بودن الگوی عوامل اکتشافی بود. آلفای کرونباخ کلی ابزار، 0/946 به دست آمد که نشان دهنده پایایی ابزار است.
در بررسی جست وجوی آنلاین اطلاعات سلامت زنان باردار، الگوی 6 عاملی می تواند به شکل هنجار و بومی شده توسط پژوهشگران به کار رود.
-
تبیین رابطه سطح سواد سلامت دهان، نگرش و رفتار سلامت دهان در دانشجویان: مطالعه توصیفی مقطعی
زیور صباغی نژاد، *، آرزو کریم زاده باردئی، سپهر سپاسی
مجله اطلاع رسانی پزشکی نوین، بهار 1403 -
طراحی و ارزیابی ساختار درونی پرسشنامه باورهای موثر بر رفتار اطلاع یابی سلامت در میان دانشجویان
*، آرزو کریم زاده باردئی
مجله علمی پزشکی جندی شاپور، بهمن و اسفند 1401