رابطه انسان و فناوری در آموزش الکترونیک از چشم انداز نظریه کنشگر شبکه
هدف:
بررسی رابطه انسان و فناوری در آموزش الکترونیک و پاسخ به این پرسش که «فناوری اطلاعات در آموزش الکترونیک چه تغییراتی در امر آموزش و نیز کنشگران آن ایجاد می کند»؟ پاسخ به این سوال های فرعی که آیا فناوری ارتباطی در آموزش الکترونیک، نقش کنشگر انسانی را کمرنگ و بدل به تسهیلگر می کند؟ فناوری در آموزش مجازی چه اثراتی بر آموزگار، دانش آموزش، کلاس، محتوای درسی، نظام ارزیابی و تصور همگانی از آموزش دارد و چگونه شبکه آموزش را بازتعریف می کند؟
روش پژوهش:
برای بررسی اثر فناوری آموزش الکترونیک بر معلم، فراگیر، محتوای آموزشی و دیگر کنشگران و عناصر این عرصه از روشی اسنادی و توصیفی- تحلیلی استفاده می کنیم و با به خدمت گرفتن چهارچوب مفهومی نظریه کنشگرشبکه و به طور خاص مفاهیم وساطت های چهارگانه آن به عنوان یک ابزار تحلیلی در فهم ارتباط انسان و فناوری در حوزه آموزش الکترونیک، تحلیل و تفسیری از آموزش الکترونیک و عاملیت کنشگران آن ارایه می دهیم.
فناوری اطلاعات در آموزش الکترونیک 1- هدف را تغییر می دهد (وساطت ترجمه)؛ 2- کنش را تغییر می دهد (وساطت تشکیل)، 3- زمان و مکان را در خود جمع می کند (وساطت جعبه سیاه سازی)، 4- دیگر کنشگران را نمایندگی می کند (وساطت نمایندگی).
فناوری اطلاعات در آموزش مجازی ابزاری صرف در دست آموزگار و در خدمت آموزش نیست. این فناوری هم کنشگران این حوزه و هم امر آموزش را از جهات متعدد تغییر داده است که تحلیل این شیوه آموزش در قالب وساطت های چهارگانه فهمی روشن تر از این تغییرات ارایه می دهد. «آموزش تغییر یافته» با وساطت فناوری را باید از نو شناخت
آموزش الکترونیک ، فناوری اطلاعات ، هویت ، فضای مجازی ، لاتور ، کنشگر-شبکه
-
اثرات الگوبرداری از مدل های توسعه کانونی سرمایه داری در جوامع غیرکانونی
ابوالفضل آنائی*،
نشریه پژوهش های برنامه و توسعه، زمستان 1402 -
مدل چرخش فرهنگی در جامعه شناسی سیاسی ایران در دو دهه اخیر
مهسا پولادی، حسین هرسیج*، امیرمسعود شهرام نیا
مجله رهیافت های سیاسی و بین المللی، زمستان 1402