بررسی عوامل اجتماعی موثر بر شاخص DMFT در بزرگسالان یک جمعیت ایرانی در سال 1395: مطالعه توصیفی مقطعی
سلامت دهان به عنوان یک شاخص از کل بدن بوده که بر جنبه های روانی و عملکردی افراد تاثیر میگذارد. افت وضعیت سلامت دهان یکی از مهمترین چالشهای سیاستهای سلامت پیش رو می باشد، که بهبود فاکتورهای اجتماعی یکی از راههای غلبه بر این مشکل است. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی- اقتصادی موثر بر شاخص DMFT در بزرگسالان شهر شاهدیه در مطالعه کوهورت سال 1395 انجام شد.
این مطالعه بر اساس پروتکل کوهورت شاهدیه یزد بوده و بر روی بزرگسالان 70-35 ساله انجام شد. متغیرهای عوامل اجتماعی- اقتصادی را از پرسشنامه مربوطه استخراج و رابطه آنها با شاخص DMFT بررسی شد.
میانگین سنی افراد مورد بررسی 48/48 بود. میانگین DMFT در جمعیت مورد بررسی و با احتساب موارد بیدندانی کامل 77/19 بود و وضعیت تاهل رابطه ای با شاخص DMFT نداشت ولی با تعداد دندان پوسیده ارتباط معنیداری داشت. کمترین میانگین شاخص DMFT در گروه دارای سطح تحصیلات دکتری بود. مسواک زدن با کاهش شاخص DMFT ارتباط معنیدار و مستقیمی داشت. بیشترین میانگین تعداد دندان های ترمیم شده در گروهی با عادت استفاده از غذای پرنمک بوده و شاخص DMFT با دفعات نخ دندان، رابطه معنی داری داشت.
نقش تحصیلات و وضعیت اقتصادی- اجتماعی به عنوان عوامل موثر بر رعایت بهداشت و معاینات و درمانهای منظم پیشگیرانه- به عنوان عامل اصلی در کاهش شاخصهای بیماری و پوسیدگی- اساسیتر بوده و به صورت مستقیم باعث افزایش سطح آگاهی، نگرش و عملکرد افراد و به دنبال آن باعث بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان میشود.
-
آگاهی و نگرش دانشجویان دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در ارتباط با ترمیم دندان های خلفی با کامپوزیت در سال 1401
کیمیا کلانتر، ، مائده خوشدل، بی تا احدی، فهیمه شفیعی*
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، اردیبهشت 1403 -
مقایسه استحکام باند push-out فایبر پست پس ازآماده سازی با لیزر و سند بلاست به کانال ریشه
، فرناز فراهت، هاله داودی*
مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهار 1402