بررسی امنیت عمومی در سواحل دریای خزر و ارتباط آن با حضورگردشگران
امنیت عمومیان از مهم ترین مباحثی است که روندهای گردش گری را در دریای خزر تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با تحلیل شاخص امنیتر دریای خزر از دیدگاه گردش گران صورت گرفته است.
پژوهش حاضر به صورت توصیفی پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل 210 نفر از گردش گران سواحل دریای خزر در شهرستان بابلسر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری پژوهش، به صورت پرسش نامه ای پژوهش گرساخته در مقیاس لیکرت با بازه (1 - 5) است. در این پژوهش، از روش نمونه گیری تصادفی ساده به منظور انتخاب آزمودنی ها استفاده شده است. جهت تعیین روایی پرسش نامه، حجم نمونه اولیه شامل 20 نفر با بهره گیری از نظرات متخصصان است و برای تعیین مقدار پایایی از آلفای کرونباخ با استفاده از اس پی اس اس اسفاده شده و مقدار آلفای کرونباخ بیش تر از 84/0 است برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است.
یافته ها نشان می دهد که امنیت عمومی در حضور گردش گران در دریای خزر تاثیر مثبت داشته است. هم چنین آزمون هم بستگی بیان گر آن است که میان گردش گری در دریای خزر از نظر متغیرهای امنیت شامل امنیت روانی و رفتاری (6/43)، امنیت جانی (7/52)، امنیت در زمینه سرقت (6/81)، امنیت حمل و نقل و فیزیکی-کالبدی (9/78)، اختلاف معناداری وجود ندارد و همه آن ها شرایط یکسانی داشته اند. و بررسی هم بستگی میان متغیرهای امنیت نیز نشان می دهد که بیش ترین رابطه مربوط به متغیر امنیت در زمینه سرقت است.
نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد طبق جدول شماره هفت هر پنج فرضیه پژوهش پذیرفته شده اند و مدل ارایه شده می تواند بینش جدیدی را برای پژوهش گران به منظور توسعه حضور گردش گران در سواحل دریای خزر، فراهم آورد و مبنایی جهت بررسی بیش تر در مطالعات آتی باشد.
-
بررسی عوامل زمینه ساز و جرائم مصرف مشروبات الکلی جوانان در تفرجگاه های شهرستان سوادکوه
*، سکینه مهدوی
نشریه دانش انتظامی مازندران، پاییز 1402 -
بررسی تاثیر گشت های انتظامی (خودرویی) یگان امداد شهرستان ساری در پیش گیری از جرائم خشن نزاع و درگیری خیابانی
علی اصغر شاه سواری*،
نشریه دانش انتظامی مازندران، تابستان 1402