رابطه فرهنگ سازمانی با اثر بخشی مدیران در جهت حفظ و تعلق خاطر کارکنان
هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین تاثیر فرهنگ سازمانی اثر بخش برای افزایش تعلق خاطر و حفظ کارکنان است.این مطالعه از "نظریه تبادل اجتماعی " به عنوان یک عدسی نظری برای روشن شدن پدیده ها استفاده می کند.
پژوهش حاضر از نظرفایده کاربردی و از جنبه هدف توصیفی بوده و از لحاظ مسیر جهت همسویی و سازگاری بین متغیرها از تحلیل رگرسیون استفاده گردیده است . همچنین نحوه گرد آوری اطلاعات بصورت میدانی با استفاده از پرسشنامه صورت پذیرفته جامعه آماری شامل کلیه مدیران ، کارشناسان و کارکنان دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی (پلیس10 +) در سطح استان گیلان می باشد، روش نمونه گیری احتمالی با حجم تعداد نمونه 392 نفر می باشد.
برای تمامی پیوندهای فرضی (روابط مستقیم و غیرمستقیم) نتایج مثبت به دست آمد. نتایج انواع مختلف فرهنگ سازمانی با اثربخشی مدیریتی همبستگی مثبت و معناداری داشتند. مقادیر ضریب همبستگی از کمترین مقدار 187/0r = بین فرهنگ بازار وارتباط مدیریت تا بیشترین مقداریعنی734/ 0r = بین ارتباط مدیریت وحفظ کارکنان متغیر است.
این مطالعه بینش هایی را در مورد تفاوت های فرهنگی و ظرافت های چگونگی تاثیر فرهنگ سازمانی بر اثربخشی مدیریتی رهبران در سازمان های دولتی خدمات الکترونیک ارایه می دهد. و بیان می دارد که درک و بهبود فرهنگ سازمانی می تواند منجر به ایجاد فضای بین فردی مناسب که به ارتقای اثربخشی مدیریتی کمک نماید، نتیجه حاصل از این ارتباط تاثیر مستقیمی بر تعلق خاطر کاری و حفظ کارکنان در سازمان خواهد داشت .بنابراین اگر رهبران بر فرهنگ سازمانی تمرکز کنند، در ایجاد یک محیط کار مولد و سالم برای کارکنان خود موفق خواهند شد.