بررسی سلامت معنوی و عوامل مرتبط در پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی: مرور سیستماتیک
سلامت معنوی از ابعاد مهم سلامتی به شمار می رود. توجه به سلامت معنوی می تواند تاثیر زیادی بر فرایند توانمندسازی و ارتقای مراقبت های پرستاری داشته باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی و عوامل مرتبط در پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی انجام شد.
مطالعه حاضر مرور سیستماتیک بوده که در سال 2022 با جستجوی مقالات به دو زبان فارسی و انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتیWeb of Science ، Scientific Information Database (SID) ،Scopus, Google Scholar و PubMed بدون محدودیت زمانی انجام شد. برای جستجو از کلیدواژ ه های سلامت معنوی، بهزیستی معنوی، پرستار، ایران، عوامل مرتبط در منابع فارسی و spiritual wellbeing, Nurse, Related factors, Iran وspiritual Health در منابع انگلیسی و با استفاده از عملگرهای AND و OR توسط دو پژوهشگر مستقل استفاده شد. مقالات سلامت معنوی و حیطه های آن از نوع کمی که بر روی پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی کیفیت مقالات از ابزار های CASP استفاده شد. در نهایت از 117421 مقاله یافت شده، 50 مقاله بررسی شدند.
در 50 مطالعه بررسی شده سطح سلامت معنوی پرستاران و دانشجویان پرستاری در سطح متوسط (در رنج 20-120) بود. سلامت معنوی در بعد مذهبی بیش از بعد وجودی بود. همچنین برخی اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات آموزشی، شرایط شغلی، میزان رضایتمندی، ویژگی های فردی و شرایط روانی با سلامت معنوی ارتباط معنادار داشتند.
سلامت معنوی پرستاران و دانشجویان پرستاری ایرانی در حیطه متوسط قرار دارد. توجه به عوامل موثر از جمله مشخصات دموگرافیک و آموزشی، شرایط شغلی، میزان رضایتمندی، ویژگی های فردی و شرایط روانی می تواند منجر به تغییر سلامت معنوی گردد.
سلامت معنوی ، عوامل موثر ، پرستار ، ایران ، مرور سیستماتیک
-
نگرش پرستاران نسبت به مراقبت های پایان زندگی و عوامل مرتبط با آن در شهر کاشان: یک مطالعه مقطعی
زهرا سادات بنی هاشمی، اسماعیل عزیزی فینی، سعیده رفیعی، محبوبه مقامی، *
مجله پژوهش پرستاری ایران، آذر و دی 1403 -
تجویز پرستاری در ایران و جهان: یک مطالعه مرور یکپارچه
، لیلا قنبری افرا، اسماعیل عزیزی فینی*
نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی، تابستان 1403