بررسی و تحلیل روند وقوع سرقت در مناطق شهری و روستایی کشور
بررسی وقوع جرایم ازجمله سرقت ها و عوامل موثر بر آن به دلیل نقش مهمی که در ایجاد آسیب های اجتماعی، اقتصادی، روانی و... دارند، امروزه به یک ضرورت در محیط های انسانی تبدیل شده است. هرچند وقوع جرم سرقت، بیشتر به عنوان یک مقوله اجتماعی مطرح است، اما تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد و لازم است به صورت جامع و با درنظرگیری همه جوانب بررسی شود. این پژوهش با توجه به آمارهای موجود به بررسی روند رشد و توزیع جرم سرقت طی سال های 1400-1390 پرداخته است.
روش شناسی:
پژوهش کنونی از نظر هدف، جزو تحقیقات کاربردی و از نظر روش، جزو تحقیقات توصیفی- تحلیلی می باشد. برای تحلیل داده ها نیز از تکنیک جی آی اس استفاده شده است.
یافته ها نشان داده است که استان های تهران، اصفهان و البرز هم از نظر تعداد و هم از نظر نسبت وقوع سرقت به جمعیت آن، در رده اول وقوع سرقت در کشور قرار دارند. از طرفی نسبت وقوع سرقت در سطح کشور به جز در استان های خراسان جنوبی، زنجان، ایلام، اردبیل، بوشهر و خراسان شمالی در حال افزایش می باشد.
بررسی رابطه بین متغیرهای تاثیرگذار بر وقوع سرقت در سطح استان های کشور نیز حاکی از حداکثر ارتباط بین این متغیرها (نرخ بی سوادی، بیکاری، شهرنشینی و تراکم) و وقوع سرقت در استان های شمال غربی و حداقل ارتباط بین متغیرهای یادشده و وقوع سرقت در استان های جنوب شرقی می باشد.
-
ارزیابی و تحلیل فضایی آسیب پذیری امنیت شهری محلات مناطق 22 گانه شهر تهران
ناصر بیات*، ، مهدی حسینی دهاقانی
پژوهشنامه جغرافیای انتظامی، زمستان 1402 -
شناسایی عوامل جغرافیایی کشف قاچاق کالا در مرزهای دریایی استان بوشهر
*، محمد علیزاده
پژوهش نامه مطالعات مرزی، بهار 1403