ارزیابی اثرات سلامتی آلاینده PM2.5بر انسان (طی بازه زمانی ده ساله) در شهر اهواز
موضوع اصلی این مطالعه ارزیابی اثرات سلامتی (HIA) پیامدهای مرگ ومیر به تمام علل، ALRI، LC، COPD و IHD منتسب به قرار گرفتن در معرض PM2.5 با استفاده از مدل +AirQ در شهر اهواز به عنوان یکی از آلودهترین شهرهای جهان در طی بازه زمانی 2017-2008 بود.
در این مطالعه توصیفی- اکولوژیکی داده های مربوط به مرگ و میر و PM2.5 از معاونت بهداشت و درمان، سازمان های محیط زیست و هواشناسی شهر اهواز گرفته شدند. پس از اعتبارسازی داده ها بر اساس رهنمودهای WHO، وارد نرم افزار +AirQ شدند. همچنین مقادیر BI در 100 هزار نفر و RR با فواصل اطمینان 95 درصد استفاده شدند.
بیشترین غلظت PM2.5 در سال 2010 (µg/m372/70) و کمترین در سال 2014 (µg/m397/41) بود و در تمام سال های اندازه گیری مقدار PM2.5 بیشتر از استاندارد WHO (µg/m310) بود. در تمام پیامدهای سلامتی، میان غلظت PM2.5، نسبت و موارد منتسب ارتباط معنی داری وجود داشت. به طوری که با افزایش آلودگی هوای شهر اهواز به دلیل آلاینده PM2.5، مرگ ومیر و خطر ابتلا به این بیماری ها افزایش یافت.
می توان نتیجه گرفت که می بایست اقدامات و سیاست گذاری های مناسبی برای کاهش آلودگی هوا در کنترل منابع آلودهکننده PM2.5 و کاهش اثرات سلامتی ناشی از این آلاینده در ساکنین شهری را اتخاذ کرد.
پیامدهای سلامتی ، مرگ ومیر ، HIA ، آلاینده PM2.5 ، شهر اهواز
-
The Solutions Basic Collection, Control, and Management of Stray Animals in Urban Areas (Study Area: Tehran City)
*, Mohammadsaber Baghkhanipour, Ehsan Khalili
Journal of Sustainable Earth Trends, Apr 2024 -
Relationship between Physicochemical and Habitat Parameters with Abundance of Benthic Macroinvertebrates in Assessment of Water Quality
*, Seyed Hossein Hashemi, Asghar Abdoli
Journal of Sustainable Earth Trends, Oct 2023