ارائه مدل مطلوب مدیریت خطا در جهت بهبود کیفیت حسابرسی دانشگاه های علوم پزشکی
موضوع و هدف مقاله:
مدیریت خطا در بخش دولتی سبب تسهیل در دستیابی به اهداف می شود. ریشه مبحث مدیریت خطا برگرفته از کنترل های داخلی واحدهای تجاری است که توجه به آن سبب افزایش کیفیت حسابرسی در دستگاه های دولتی خواهد شد. هدف از این پژوهش شناسایی مولفه-های مدیریت خطا در دانشگاه های علوم پزشکی در جهت بهبود کیفیت حسابرسی است.
روش پژوهش:
پژوهش از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ نحوه اجرا توصیفی اکتشافی است. برای انجام پژوهش از تحلیل تم و روش دلفی فازی استفاده شد. بدین منظور از نظرات 15 نفر از حسابرسان دولتی و خصوصی و مدیران مالی با تجربه دانشگاه های علوم پزشکی با روش گلوله برفی استفاده شد.
یافته های پژوهش:
نتایج حاصل از تحلیل های صورت گرفته حاکی از آن است که مولفه های موثر بر مدیریت خطا در جهت بهبود کیفیت حسابرسی را می توان به 7 عامل اصلی شامل ارزیابی عملکرد حسابرسان، رعایت قوانین و استانداردهای حسابرسی، توانمندسازی حسابرسان، نظارت حسابرسی، مدیریت خطا در سطح تیمی، سطح سازمانی و سطح فردی عوامل طبقه بندی کرد.
نتیجه گیری، اصالت و افزوده آن به دانش:
توجه به مولفه های مدیریت خطا سبب بهبود کیفیت حسابرسی می شود. با توجه به شرایط پرنوسان امروز مدیریت خطا می تواند دانشگاه های علوم پزشکی را در دستیابی به اهدافش یاری نماید.
-
ارائه الگوی نقش میانجی هوش معنوی بر رابطه بین خودشیفتگی حسابرسان داخلی با گرایش آن ها به گزارش خطاکاری
ابوذر دادگر، محمدحامد خان محمدی*، اسماعیل مولائی، جواد بابایی، طاهره محمودیان دستنایی
نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت، بهار 1405 -
Presenting the Management Accounting Model in the Digital Era with a Data-Oriented Approach in Vensim System
Abdolkarim Gholami, Mohamadhamed Khanmohamadi *, Hamidreza Vakilifard, Mohamadhosein Ranjbar
International Journal of Knowledge Processing Studies, Autumn 2024