تجربه اجرای برنامه پرستار خوشامدگو در مرکز روان پزشکی ایران: برنامه بهبود کیفیت
زمینه و هدف:
باتوجه به سودمندی هایی که یک محیط خوشامدگو می تواند داشته باشد، دفتر پرستاری مرکز روانپزشکی ایران تصمیم گرفت ایده پرستار خوشامدگو را برای بیماران با اختلالات روانی و خانواده های آن ها اجرا کند.
روش بررسی:
واحد خوشامدگویی مرکز از شهریور سال 1396 به صورت رسمی راه اندازی و شروع به فعالیت کرد. پرستار خوشامدگو ابتدا خود را به مددجو و خانواده معرفی و در صورت آماده بودن شرایط، به معرفی مرکز، اهداف بستری و آشناسازی با فضای مرکز، نحوه دسترسی به روان پزشکان، مقررات ملاقات و مقررات حین بستری می پرداخت. این برنامه، با آشناسازی مراجعین با مقررات بیمارستان، منشور حقوق بیماران، تیم درمان، امکانات رفاهی، بخش های بستری، واحد الکتروشوک، درمانگاه و مددکاری مرکز و رسیدگی به شکایات و انتقادات ادامه می یافت. به منظور ارزیابی درونی فرم نظرسنجی با طرح 5 سوال بازپاسخ و بدون ذکر مشخصات جمعیت شناختی طراحی و در بخش ها توزیع شد. پاسخ های مشارکت کنندگان جمع آوری و به روش تحلیل محتوا مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها :
نتایج ارزیابی درونی نشان داد 92 درصد بیماران و خانواده های آن ها از اجرای پرستار خوشامدگو رضایت داشتند و اجرای برنامه را بسیارخوب و عالی ارزیابی کردند. نیمی از بیماران و خانواده آن ها (درصد) معتقد بودند بعضی پرستارها دلسوز و بعضی بی توجه اند و به مشکلات خوب رسیدگی نمی کنند و فکر می کردند روان پزشک و روان شناس وقت زیادی برای بیمار ندارند و ویزیت پزشک ها خیلی دیر به دیر انجام می شود.
نتیجه گیری :
پاسخ بیماران و خانواده های آنان به سوالات طرح شده در برنامه پرستار خوشامدگو نشان داد که به طورکلی بیماران و خانواده های آنان از این برنامه رضایت داشتند. ازنظر نویسندگان گزارش این تجربه به عنوان یک ایده نو می تواند انگیزه لازم را برای اجرای آن در سایر مراکز روان پزشکی و غیر روان پزشکی فراهم کند.