عملکرد شورای همکاری خلیج فارس در بحران یمن (2021-2015)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

شرایط خاص حاکم بر شورای همکاری خلیج فارس، به ویژه نفوذ شدید عربستان در سیاست های این شورا و وابستگی کلی نظام های سیاسی اعضای آن به غرب و تعدد بازیگران حاضر و موثر در بحران یمن، شرایط پیچید ه ای را در منطقه ایجاد کرده است که عملا مانع از ایجاد روند سازنده در برقراری صلح عالانه در یمن شده است. یمن، از فقر اقتصادی، جنگ و حضور بیگانگان به شدت رنج می برد. هدف مقاله، تبیین یکی از مسایل مهم و روز جهان اسلام و تحلیل نحوه اثر پذیری یکی از سازمان های منطقه ای در جهان اسلام؛ یعنی شورای همکاری خلیج فارس، از تحولات منطقه ای و نفوذ عربستان در این سازمان است. چگونگی عملکرد شورای همکاری خلیج فارس در بحران یمن، پرسش محوری این مقاله است.

روش

این پژوهش، به روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع اسنادی - کتابخانه ای نگارش شده است.

یافته ها

یافته های پژوهش، حاکی از آن است که کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس، به واسطه نفوذ و تاثیر گذاری عربستان، با جریان ملی گرایانه و اسلامی - بومی در یمن مبارزه می کنند و اجازه نمی دهند تا یک دولت فراگیر ملی در منطقه به وجود آید. این شورا، از انجام یکی از وظایفش یعنی برقراری صلح و ثبات منطقه ای عاجز مانده است.

نتیجه گیری

پژوهش حاضر به این نتیجه دست یافته است که سیاست های اتخاذ شده توسط عربستان، امارات و پیروی شورای همکاری خلیج فارس، از منویات ریاض، عملا فضا را برای ناامنی، تجزیه، نابودی وسیع منابع انسانی و اقتصادی یمن، کشتار وسیع مردم بی گناه و بی پناه مسلمان و درنهایت حضور نیابتی دولت های فرامنطقه ای و گروه های تروریستی ایجاد کرده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 28
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2591427 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)