اثربخشی درمان در کودکان و نوجوانان مبتلا به سنکوپ وازوواگال در درازمدتیک مطالعه پیگیری هشت ساله
براساس مطالعات انجام شده، درمان دارویی سنکوپ رفلکسی در کاهش عود آن تاثیر قابل توجهی ندارد. پیگیری 36 ماهه کوهورت پایلوت ما نشان داده بود که درمان های غیردارویی به تنهایی در کاهش دفعات عود موثر است. هدف این مطالعه بررسی نتایج طولانی مدت و پیگیری هشت ساله بیماران قبلی می باشد.
مطالعه کنونی در ادامه یک کوهورت آینده نگر پایلوت است که به بررسی نتایج هشت ساله پیگیری کودکان با سنکوپ رفلکسی که تحت درمان های غیردارویی به تنهایی یا همراه با دارو قرار گرفته بودند، می پردازد. لذا با بیمارانی که در مطالعه پایلوت شرکت داشتند (30 بیمار در گروه دریافت کنندگان دارو و 40 بیمار در گروه بدون دارو)، تماس گرفته شد. درنهایت برروی 26 بیمار در گروه دریافت کنندگان دارو و 31 بیمار در گروه بدون دریافت دارو (پس از اعمال معیارهای خروج از مطالعه) مقایسه میزان رخداد حملات سنکوپ و پره سنکوپ با استفاده از Chi-square test انجام شد.
بررسی یافته ها نشان می دهند که پس از گذشت پنج سال از آخرین پیگیری، میزان حملات پره سنکوپ در بیمارانی که رژیم غذایی و یا تمرینات تیلت را در منزل ادامه نداده بودند مجددا در هر دو گروه افزایش پیدا کرد اما میزان وقوع سنکوپ و پره سنکوپ بین دو گروه بیماران (بدون دریافت دارو و دریافت کننده دارو) تفاوت معناداری نداشت.
به منظور پیشگیری از عود، استفاده از روش های غیردارویی موثر است ولی جهت پایداری این بهبودی، پیگیری و تداوم این روش ها ضروری می باشد.