بررسی ویژگی های بالینی و نتایج جراحی در بیماران مبتلا به ندول های تیروئیدی مراجعه کننده به کلینیک غدد شهر همدان
با توجه به شیوع بالای گره های تیروییدی و نیز بروز افزایش یافته نرخ بدخیمی این غده، مطالعه حاضر با هدف بررسی مشخصات بالینی و نتایج پاتولوژی به دنبال جراحی در بیماران مبتلا به گواتر ندولر و مراجعه کننده به کلینیک غدد همدان انجام شد.
این مطالعه به صورت گزارش موارد طی سال های 1390 تا 1400 انجام شد. تمام بیماران با تشخیص گره تیروییدی که طبق اندیکاسیون تحت تیروییدکتومی قرار گرفته بودند و پاتولوژی آن ها خوش خیم یا بدخیم بود، وارد مطالعه شدند. اطلاعات بیماران از طریق بررسی پرونده ها جمع آوری شد که شامل اطلاعات دموگرافیک، بالینی و نتایج پاتولوژی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 26 تجزیه و تحلیل و سطح معناداری نیز کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.
از میان 507 بیمار، 88/2 درصد زن و 11/8 درصد مرد بودند. میانگین سن بیماران 41/93 سال و نتیجه پاتولوژی در 57% افراد بدخیم و در 43% خوش خیم بود. اغلب افراد با پاتولوژی بدخیم در گروه سنی زیر 35 سال قرار داشتند و افراد با پاتولوژی خوش خیم، در سنین بالاتری بودند (0.001 <p). اغلب بیماران در مرحله I بیماری بودند ولی مردان نسبت به زنان، به طور معناداری در مراحل پیشرفته تر بیماری قرار داشتند (0.001 <p).
گره های تیروییدی بسیار شایع بوده و نرخ بروز آن ها نیز رو به افزایش است. با توجه به ماهیت بدخیمی در مقابل پیش آگهی خوب این گره ها و وجود درمان موثر، تشخیص سریع بدخیمی، بسیار مهم است.