غفلت برنامه درسی سلامت از بهداشت بلوغ، تجارب زیسته دانش آموزان دختر پایه دوازدهم
بهداشت بلوغ، شامل اصولی است که منجر به پایش و ارتقای سلامت جسمی و روانی می شود و لازم است که در زمینه آن آموزش های لازم به نوجوانان ارایه گردد. پژوهش حاضر، تجربه زیسته دانش آموزان دختر از غفلت برنامه درسی سلامت و بهداشت از بهداشت بلوغ، را مورد بررسی قرار داده است.
این مطالعه مبتنی بر رویکرد کیفی و به روش پدیدارشناسی توصیفی، با مطالعه تجارب زیسته دانش آموزان می باشد. بر این اساس در سال 1401، تجارب زیسته 19 نفر از دانش آموز پایه دوازدهم با استفاده از مصاحبه نیم ساختار یافته، در استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بررسی شده است. انتخاب مشارکت کنندگان، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی انجام شده است.به منظور احراز صحت و دقت اطلاعات تحقیق از معیار اعتماد پذیری با دو روش بازبینی توسط 12 نفر از مشارکت کنندگان و مرور 4 نفر از خبرگان غیر مشارکت کننده در پژوهش استفاده شده است. تحلیل داده ها بر اساس راهبرد کلایزی صورت پذیرفت.
از تحلیل داده ها، 237 کد ، 7 مضمون اصلی و 56 زیر مضمون به دست آمده است. مضمونهای مستخرج از پژوهش عبارتند از: غفلت عمومی از آموزش بلوغ، غلبه محدودیتهای سنتی فرهنگی، تک بعدی بودن آموزشهای بلوغ، مهارتهای بالای کادر پزشکی، توقعات غیرواقع بینانه از نوجوانان، موانع آموزش بلوغ، ضرورتهای آموزش بلوغ.
برنامه ریزی آموزشهای بهداشت بلوغ بر اساس نقاط قوت کادر پزشکی، واقع بینی نسبت به بلوغ و توجه عمومی به آموزش آن یک ضرورت است.
آموزش ، بهداشت ، بلوغ ، دختر ، پدیدارشناسی
-
طراحی و روانسنجی «مقیاس عملکرد شغلی» در کارکنان مراکز بهداشت و درمان صنعت نفت شهرهای تبریز و ارومیه
فهیمه محمدی زنجیره، *، اسدالله خدیوی
نشریه مدیریت ارتقای سلامت، زمستان 1403 -
Parents’ Lived Experiences of Virtual Education Consequences in First-Grade Elementary Students in COVID-19 Era: A Qualitative Study
Masome Keyvani, *, Yosef Adib
Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences, Sep 2024