استفاده از سولفات روی به منظور حذف هموگلوبین در اندازهگیری میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 گلبول های قرمز به روشهای الایزا و کالریمتری
سولفات روی بدلیل ایجاد پیوند کویوردینانس با گروه های Rبرخی اسیدهای آمینه مانند هیستیدین و سیستیین موجب رسوب پروتیین ها می گردد. هدف از این مطالعه یافتن غلظت مناسب از سولفات روی برای رسوب هموگلوبین هست که دراندازه گیری میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 داخل گلبول های قرمز با روش های به ترتیب الایزا و کالریمتری ایجاد تداخل می نماید.
در این مطالعه، تنش های اسمزی هیپرتونیک و هیپوتونیک بر روی گلبول های قرمز اعمال گردید. علاوه بر این، محیط غیر تنشی ایزوتونیک به عنوان کنترل بکار گرفته شد. سلول ها در دمای 37 درجه سانتی گراد در بازه های زمانی 15 دقیقه و 24 ساعت قرار داده شدند. بعد از لیز این سلول ها بوسیله دستگاه اولترا سونیک هوموژنایزور و متعاقب آن حذف غشاهای گلبول های قرمز با کمک سانتریفوژ شرایط مطلوب هم از نظر غلظت سولفات روی و نیز مدت زمان دادن فرصت برای اتصال سولفات روی به هموگلوبین و مدت زمان مناسب برای سانتریفوژ بصورت تجربی و پلکانی انجام گردید و بعد از هموگلوبین زدایی میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 در نمونه ها اندازه گیری گردید.
غلظت مناسب سولفات روی 6 میلی مول، مدت زمان مطلوب اتصال سولفات روی به هموگلوبین 10 دقیقه در دمای آزمایشگاه و نیز مدت زمان سانتریفوژ 30 دقیقه در 3000 دور در دقیقه بدست آمد.
نتایج این تحقیق نشان داد که سولفات روی با غلظت 6 میلی مول قادر هست که بدون تاثیر بر روی میزان و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 موجب رسوب و حذف هموگلوبین شود.