مدل ساختاری نگرش به تصویر بدنی بر اساس پایگاه هویت موفق با نقش واسطه ای نگرش فرهنگی اجتماعی به ظاهر و پذیرش خود
این پژوهش از انواع پژوهش های توصیفی همبستگی از نوع معادلات ساختاری بوده و با هدف بررسی مدل ساختاری نگرش به تصویر بدنی بر اساس پایگاه هویت موفق با میانجی گری نگرش فرهنگی اجتماعی به ظاهر و پذیرش خود در میان دختران نوجوان انجام شد.
جامعه آماری تحقیق کلیه دختران نوجوان مشغول به تحصیل در مقطع متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 1399-1400 بودند که 567 نفر از آنان به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند، بدین صورت که از میان مناطق شش گانه آموزش وپرورش اصفهان یک منطقه (منطقه 5) به صورت تصادفی انتخاب شد و از میان مدارس منطقه 5 تعداد 6 مدرسه و از هر مدرسه 5 کلاس (درمجموع 30 کلاس) به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شده و مشارکت کردند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های روابط چندبعدی خود بدن (MBSRQ)، پایگاه هویت من (EOM-EIS-2)، نگرش های اجتماعی فرهنگی نسبت به ظاهر (SATAQ-3) و پذیرش خود (USAQ) استفاده شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری با نرم افزار ایموس استفاده شد.
یافته ها نشان داد که ارتباط معنی داری بین متغیرهای پایگاه هویت، نگرش فرهنگی اجتماعی به ظاهر و پذیرش خود با نگرش به تصویر بدنی وجود دارد (05/0<P). همچنین یافته ها نشان داد که پایگاه هویت موفق با میانجی گری نگرش فرهنگی اجتماعی به ظاهر و پذیرش خود بر نگرش به تصویر بدنی تاثیر دارد (05/0<P)؛ و مدل ارایه شده در بین نوجوانان دختر از برازش مناسبی برخوردار است.
پایگاه هویت با میانجی گری نگرش فرهنگی اجتماعی به ظاهر و پذیرش خود در نوع نگرش افراد به تصویر بدنی به عنوان اولین خود تجربه شده تاثیر دارد بنابراین پیشنهاد می شود به منظور ارتقا نگرش به تصویر بدنی در افراد، متغیرهای مذکور از سوی مراکز مشاوره، مراکز زیبایی و همچنین مدارس موردتوجه قرار گیرند.
-
تدوین مدل احساس تنهایی براساس عزت نفس و تعلقات دنیوی با میانجیگری شفقت به خود در دانشجویان
شیرین درزی، محمدرضا تقوی*،
مجله مطالعات ناتوانی، اسفند 1403 -
بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه رفتارهای پرخطر پس از آسیب در افراد دارای نشانه های اختلال استرس پس از آسیب
احسان بدایت، نورالله محمدی*، ، عبدالعزیز افلاک سیر
فصلنامه علوم روانشناختی، آذر 1403 -
بررسی اثربخشی گروه درمانی فراتشخیصی یکپارچه نگر بر فراشناخت و فراهیجان های مثبت و حساسیت اضطرابی در جانبازان دارای اختلال همبود وابسته به تروما و افسردگی
مهدی ایمانی*، مجتبی ظهرابی، ، نورالله محمدی
مجله روانشناسی نظامی، تابستان 1403 -
بررسی تجربه زیسته افراد مبتلا به نشانگان اختلال شخصیت مرزی در حوزه روابط بین فردی
مهرانگیز محمدنژاد، چنگیز رحیمی*، نورالله محمدی، مهدی رضا سرافراز
مجله مطالعات ناتوانی، اسفند 1402