مقایسه ی اثرات فوری تمرین مکنزی و استراحت بر درد و شاخص ناتوانی گردن و شانه حین تایپ با تلفن همراه هوشمند
گردن درد، یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کاربران گوشی های هوشمند است. هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه ی اثربخشی فوری استراحت و تمرین مکنزی بر روی سطح درد و شاخص ناتوانی در افرادی بود که به دنبال استفاده از گوشی هوشمند از درد و ناراحتی در ناحیه ی گردن شکایت داشتند.
تعداد 10 مرد و 14 زن با میانگین سنی 25/71 سال که به دنبال استفاده از گوشی هوشمند از درد و ناراحتی در ناحیه ی گردن شکایت داشتند، در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی شرکت کردند. طی دو روز متوالی، مداخلات محافظه کارانه شامل استراحت و تمرین مکنزی را دریافت نمودند. مدت زمان اعمال هر مداخله، یک جلسه بود. میزان درد و ناتوانی به ترتیب با ابزار دیداری سنجش میزان درد (Visual analog scale) VAS و پرسش نامه ی شاخص ناتوانی گردن قبل از شروع درمان (بلافاصه پس از استفاده از گوشی هوشمند) و پس از انجام مداخلات استراحت و تمرینات مکنزی اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شدند (0/05 <p).
آزمودنی ها به دنبال هر دو روش مداخله (استراحت و تمرین مکنزی) از سطح درد و ناتوانی کمتری در مقایسه با قبل از شروع دوره ی درمان گزارش کردند. شاخص اندازه ی اثر کوهن دی هم، اثربخشی بالای تمرین مکنزی را در مقایسه با وضعیت استراحت بر روی سطح درد و ناتوانی نشان داد.
نتایج این مطالعه نشان داد که تمرین مکنزی می تواند به طور موثرتری میزان درد و ناتوانی در نواحی گردن و شانه متعاقب استفاده از تلفن همراه هوشمند در مقایسه با استراحت را کاهش دهد.