اثرات فیتوشیمیایی و بیولوژیکی گیاه وج Acorus calamus (Acoraceae) در طب سنتی و مطالعات آزمایشگاهی، بالینی و فرآورده های بهداشتی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

گیاهان ازگذشته های دور در بین قومیت های مختلف مورد شناخت و استفاده هستند. مصرف به عنوان تغذیه، دارو و صنعت از کاربردهای مهم آن بوده است. یکی ازگیاهان دارویی که در طبیعت ایران و برخی اکوتیپ ها موجود بوده و بعد از چندسال، به تازگی واکاوی، مشاهده و بازکشف شده ومطالعات زیادی روی آن صورت نگرفته، گیاه وج با نام علمی Acorus calamus L می باشد که درطب سنتی و فرهنگ هایی همچون ایرانی، چینی، هندی و یونانی کاربرد داشته است.

مواد و روش ها

در این مقاله از منابع کتابخانه ای و مقالات الکترونیکی از پایگاه های معتبر Scopus، Web of Science، Pubmed و موتور جستجوی  Google Scholar با سرچ کلیدواژه های وج، طب سنتی و مدرن، مطالعات آزمایشگاهی و اثرات بیولوژیک استفاده شد.گیاه از جنبه های مختلف بررسی و مورد تحلیل و گزارش ارایه گردید.

یافته ها

درکتاب های قدیمی و معتبر ایران و جهان و در طب سنتی کشورهای مختلف از این گیاه و مشخصات ظاهری واثرات دارویی A.calamus نام برده شده است. در مقالات مجلات بین المللی نیز گزارش هایی از اثرات آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد التهابی و درمان اختلالات عصبی توسط اندام های زیرزمینی وهوایی گیاه ارایه شده است و نیز فرآورده دارویی و نانوذرات نیز از این گیاه تهیه شده است.

استنتاج

باتوجه به اهمیت زیاد گیاه وج در منابع طب سنتی و مطالعات گسترده ای که درمورد خواص وویژگی های منحصربه فرد گیاه در سال های اخیر درسطج جهان صورت گرفته است، انجام مطالعات برون تنی و درون تنی بر روی آن جهت بررسی اثرات دارویی ویافتن کاربردهای جدید این گیاه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. هم چنین گیاه، بومی استان مازندران بوده و می توان از پتانسیل های آن در تهیه محصولات دارویی و بهداشتی استفاده نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
192 تا 206
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2617111 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)