تعیین فراوانی و الگوهای مقاومت دارویی گونه های کاندیدا جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت در مراکز بهداشتی و درمانی شهر زنجان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

مدیریت بیماری های عفونی مرتبط با کاندیدا و شناخت الگوی حساسیت دارویی در هر منطقه به مطالعات اپیدمیولوژیکی محلی و ساختار جمعیتی بومی هر منطقه بستگی دارد. مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تعیین میزان فراوانی گونه های کاندیدایی مرتبط با عفونت واژینال و تعیین پروفایل مقاومت دارویی آنها طراحی و به انجام رسید.

روش کار

در این مطالعه تعداد 140 نمونه بالینی از ترشحات واژن بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان زنجان جمع آوری شد. ایزوله های بالینی با روش استاندارد براث میکرودایلوشن از نظر حساسیت دارویی نسبت به داروهای فلوکونازول، ایتراکونازول و کتوکونازول بررسی و نتایح بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته ها

تعداد 41 ایزوله بالینی کاندیدا از نمونه ترشحات واژن بیماران جداسازی شد. کاندیدا گلابراتا با 23 ایزوله (1/56 درصد) بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است. نتایج حاکی از مقاومت بالا نسبت به داروهای آزولی بود، بطوریکه 8/26 درصد ایزوله ها نسبت به فلوکونازول مقاوم و 5/58 درصد حساس وابسته به دوز تعیین گردید. همچنین مقاومت در برابر داروهای ایتراکونازول و کتوکونازول به ترتیب برابر با 5/58 درصد و 9/65 درصد بدست آمد.

نتیجه گیری

کاندیدا گلابراتا بیشترین شیوع عفونت را داشته و نشان دهنده تغییر الگوی عفونت های کاندیدایی به سمت گونه های غیرالبیکنس می باشد و بروز مقاومت دارویی بالا از جمله مقاومت به داروهای آزولی یکی از معضلات عفونت های کاندیدایی واژن است که عفونت های عود شونده و مقاوم به درمان را منجر می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
42 تا 52
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2637709