تدوین برنامه آموزشی تمرین مهارت های ذهنی و اثربخشی آن بر ویژگی های روانی و شناختی فوتبالیست های نوجوان در فصل مسابقه: یک مطالعه اقدام پژوهی
مهارت های ذهنی یک ورزشکار باعث می شود که سطح عملکرد مطلوب ورزشکاران در فصل مسابقات از یکدیگر متمایز گردد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین برنامه آموزشی تمرین مهارت های ذهنی و اثربخشی آن بر ویژگی های روانی و شناختی فوتبالیست های نوجوان در فصل مسابقه بود.
در این مطالعه، 21 ورزشکار نوجوان پسر با دامنه سنی 11 تا 13 سال، از یک آکادمی تخصصی فوتبال که در لیگ برتر شهرستان های اصفهان حضور داشت، به عنوان شرکت کننده انتخاب شدند. روش تحقیق، اقدام پژوهی و شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کیفی بود. داده ها با نظارت بر رفتارهای کلامی و غیر کلامی جمع آوری گردید. برای شناخت افکار، احساسات و نگرش مشارکت کنندگان نیز مصاحبه نیمه ساختار یافته با مربی و والدین ورزشکاران انجام شد. داده های به دست آمده به دقت پیاده سازی و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل گردید.
یافته های پژوهش در 7 مقوله فراگیر شامل «انسجام تیمی، خودگویی مثبت، خودمراقبتی، اعتماد به نفس کاذب، پذیرش قوانین فوتبالی، تمرکز و بازیافت تمرکز و جلوگیری از عوامل حواس پرتی (عوامل مداخله کننده)» قرار داده شد.
نتیجه گیری:
آموزش تمرین مهارت های ذهنی بر اساس نیاز ورزشکاران در فصل مسابقه متفاوت می باشد. از آن جایی که توجه به نیازهای شناسایی شده و برنامه های مهارت ذهنی در فصل مسابقه برای ورزشکاران اهمیت فراوانی دارد، ضروری است که مربیان، روان شناسان و مدیران ورزشی، عوامل محیطی و فردی را برای تدوین برنامه مهارت ذهنی اثرگذار مورد توجه قرار دهند.
-
تدوین برنامه آموزشی الزامات سبک زندگی ورزشی مبتنی بر ویژگی های اجتماعی فوتبالیست های نوجوان: رویکرد مطالعه اقدام پژوهی
فهیمه سپهری، رخساره بادامی *،
نشریه مطالعات جامعه شناختی در ورزش، تابستان 1403 -
مقایسه تاثیر فعالیت های مبتنی بر کارکردهای اجرایی و ادراکی- حرکتی بر اضطراب کودکان 7 تا 9 ساله: مطالعه شبه تجربی
*، فاطمه مومنی
مجله پژوهش در علوم توانبخشی، فروردین 1401