بررسی تطبیقی مدیریت خدمات توانمندسازی افراد دارای معلولیت در کشورهای منتخب
ارایه خدمات توان بخشی بهینه به معلولان همواره یکی از دغدغه های اساسی نظام سلامت در هر کشوری است. هدف این پژوهش، بررسی تطبیقی مدیریت خدمات توانمندسازی افراد دارای معلولیت در کشورهای منتخب بود.
پژوهش حاضر به صورت مروری تطبیقی بر مطالعات کیفی در سال 1400 انجام گرفت. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شد. جمعیت پژوهش را تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش تشکیل دادند. اطلاعات به روش مطالعه متون از کتابخانه، وب سایت های سازمان های مرتبط با کشورهای منتخب در راستای سوالات پژوهش و جست وجوی نظام مند از پایگاه های داده معتبر و تخصصی به زبان های انگلیسی و فارسی در فاصله سال های 1995تا2022 جمع آوری شد و در جدول تطبیقی حیطه مدنظر ارزیابی و مقایسه صورت گرفت.
در تمامی کشورهای مطالعه شده، مشارکت افراد دارای معلولیت به منظور برنامه ریزی خدمات توانمندسازی مشاهده شد و به منظور برنامه ریزی، پوشش براساس ملیت و شهروندی وجود داشت. از نظر تولید منابع، تمامی کشورهای مطالعه شده درزمینه تربیت نیروی انسانی متخصص ازطریق نظام دانشگاهی اقدام کرده اند. در ایران و هندوستان دسترسی به داده های ملی جامع به طور کامل وجود نداشت. تامین مالی در آلمان، آمریکا، چین و ترکیه بیشتر ازطریق نظام بیمه ای، در انگلیس بیشتر از محل مالیات، ولی در ایران ازطریق پرداخت یارانه از محل درآمدهای عمومی و مالیات صورت گرفته است. در حیطه کنترل، بر ارزیابی عملکرد کارکنان ارایه خدمات توانمندسازی و نظارت توسط نهادهای مرتبط توجه بیشتری شده است. ایران، ترکیه، هندوستان و چین برای کنترل خدمات توانمندسازی از سهمیه بندی خدمات استفاده کرده اند. خدمات اشتغال افراد دارای معلولیت در ایران و آلمان، انگلیس، ترکیه و هندوستان شامل سهمیه استخدامی اجباری بود و در تمامی کشورها اقدامات آموزشی و حمایت درآمدی در سطح مناسبی قرار داشت.
نظام توانمندسازی در ایران یکپارچگی لازم را ندارد. در ایران تربیت نیروی انسانی مشابه با سایر کشورها ازطریق نظام دانشگاهی صورت می گیرد. در ایران دسترسی به داده های ملی جامع به طور کامل وجود ندارد. منابع مالی در ایران همچون اکثر کشورها از محل بودجه عمومی و مالیات تامین می شود. رویکرد غالب در اغلب کشورها نظام بیمه ای است؛ ولی در ایران نظام بیمه ای قادر به تامین هزینه ها نیست و بخش اعظمی از هزینه ها توسط معلولان پرداخت می شود.
-
بررسی تاثیر بازاریابی تجربی بر قصد ویزیت مجدد در سازمان های مراقبت بهداشتی و درمانی مطالعه موردی: درمانگاه های سازمان تامین اجتماعی شهر قم
فاطمه داعی بیدگلی، لیلا نظری منش*،
مجله بیمارستان، پاییز 1402 -
Designing a model for universal health insurance coverage in Iran using the balanced scorecard approach
Ghorban Sadeghi Dabanlo, *, Aniseh Nikravan, Abasat Mirzaei
International Archives of Health Sciences, Jul-Sep 2024 -
مطالعه تطبیقی مدیریت کووید-19 در کشورهای منتخب و ایران
سید فرشاد آمیغی، *، لیلا نظری منش، انیسه نیک روان
مجله سلامت و بهداشت، تابستان 1403 -
مطالعه تطبیقی سیاست ها و استراتژی های معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی ایران و کشورهای منتخب
منصوره دینی، سید جمال الدین طبیبی*، ،
مجله مدیریت بهداشت و درمان، تابستان 1403