عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر پذیرش بیمه اجباری دام سبک در شهرستان اهواز
زمینه مطالعاتی:
با توجه به گسترش به نسبت کند بیمه کشاورزی در واحدهای بهره برداری در طول برنامه های توسعه اقتصادی و نیز الزامات مربوط به انجام وظایف صندوق کمک از طریق صندوق بیمه کشاورزی، اجباری شدن بیمه به عنوان ساز و کار اصلی توسعه بیمه و انجام کارکرد مورد انتظار نهاد بیمه کشاورزی بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفت. در این مطالعه، تعداد 250 پرسشنامه از دامداران شهرستان اهواز و به صورت نمونه گیری تصادفی در سال 1399 جمع آوری شده است. با توجه به اینکه در سال 1398 استان خوزستان به ویژه شهرستان اهواز بعنوان یکی از مناطق مهم این استان در پرورش دام سبک دچار سیل ویرانگر شد، این استان بعنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب شد.
در این مطالعه در یک نظرسنجی از دامداران مناطق درگیر سیل، سعی شده است عوامل موثر بر پذیرش و یا عدم پذیرش بیمه دام سبک با تاکید بر تاثیر بروز خسارت بلایای طبیعی با استفاده از مدل لاجیت برآورد شود.
برآورد مدل لاجیت نشان داد که متغیرهای سن، آگاهی از مزایای بیمه، تحصیلات، نوع مالکیت دام، دسترسی به کارگزار، دسترسی به خدمات دامپزشکی و تجربه سیل سال 1398 اثر معنی دار بر پذیرش بیمه اجباری از سوی دامداران منطقه دارد. که همه ی متغیرهای ذکر شده تاثیر مثبت و معنی-داری بر پذیرش بیمه اجباری دام سبک در شهرستان اهواز دارند.
نتیجه گیری نهایی:
در پایان نیز پیشنهاداتی از جمله اختصاص تسهیلات و اعتبارات به موسسات، عمل به تعهدات از سوی بیمه گر، ارایه هرچه با کیفیت تر خدمات آموزشی و آگاهی رسانی به دامداران با هدف پذیرش بیمه ارایه شد.
بیمه اجباری ، پذیرش ، دام سبک ، مدل لاجیت ، شهرستان اهواز
-
اثر آستانه ای جهانی شدن بر همگرایی شدت انرژی در منطقه خاورمیانه: تحلیل انتقال ملایم پانلی
محمدحسن طرازکار*، معصومه عرب الله فیروزجاه
فصلنامه نظریه های کاربردی اقتصاد، پاییز 1403 -
شناسایی و اولویت بندی معیارهای انتخاب بازار بین الملل انجیرخشک استهبان
محمد افراسیابی، زینب شکوهی*، محمدحسن طرازکار
فصلنامه تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، پاییز 1403