اثربخشی آموزش خودکارآمدی در اضطراب تحصیلی و پیوند مدرسه دانش آموزان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و هدف

کاهش اضطراب تحصیلی و ارتقا پیوند دانش آموزان با مدرسه از عوامل موثر در بهره وری محیط آموزشی محسوب می شوند، لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین اثربخشی آموزش خودکارآمدی در اضطراب تحصیلی و پیوند مدرسه دانش آموزان انجام شد.

مواد و روش ها

روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر ششم ابتدایی ناحیه یک بندرعباس در سال تحصیلی 1402-1401 بودند که روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر واجد شرایط انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفره (آزمایش و گواه) قرار گرفتند؛ و به پرسش نامه های اضطراب تحصیلی فیلیپس (1978) و پیوند مدرسه رضایی شریف وهمکاران (1389) پاسخ دادند. افراد گروه آزمایش در 8 جلسه آموزشی خودکارآمدی به مدت چهار هفته و هر هفته دو جلسه یک ساعته شرکت کردند، اما گروه گواه هیچ آموزشی دریافت ننمود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داد نشان داد آموزش خودکارآمدی بر کاهش اضطراب تحصیلی و افزایش پیوند مدرسه گروه آزمایش تاثیر معنی داری داشته است، درصورتی که این تاثیر در گروه گواه مشاهده نشده است

نتیجه گیری

برنامه آموزش خودکارآمدی می تواند جزء برنامه های مداخلاتی در سطوح گروه های هدف و جمعیت عمومی مراکز مشاوره ی مدارس در نظر گرفته شود و از طریق کاهش استرس تحصیلی و افزایش پیوند مدرسه دانش آموزان به افزایش بهره وری محیط آموزشی کمک کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
19 تا 25
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2680034