طراحی مدل مدیریت بهره وری در ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با رویکرد ارتقای نظام پاسخگویی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

پاسخگویی یکی از ضرورت های حکمرانی نوین در عصر حاضر است، از این رو، طراحی مدل مدیریت بهره وری در اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با رویکرد ارتقای نظام پاسخگویی هدف اصلی تحقیق حاضر بود.

روش شناسی:

 این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و بر مبنای راهبرد، یک تحقیق ترکیبی (کیفی - کمی) است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، صاحب نظران اجرایی و علمی اداره تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و در بخش کمی روسا و معاونین اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویی و کلیه روسا (86 نفر) و معاونین و کارشناسان ارشد اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی (31 استان) بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای شناسایی و انتخاب شدند. در بخش کیفی تجزیه و تحلیل به روش نظریه زمینه ای (نظریه داده بنیاد) نظام مند (الگوی پارادایمی استراوس و کوربین، 1985) و در بخش کمی، پس از تدوین پرسشنامه محقق ساخته از یافته های بخش کیفی و پس از تایید روایی سازه مبتنی بر تحلیل عامل تاییدی، به برازش مدل کمی استخراج شده مبتنی بر مدل یابی معادله ساختاری پرداخته شد.

یافته ها

بر پایه نتایج حاصل از پژوهش، ناکارآمدی نظام پاسخگویی در اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مشهود است که در بخش عوامل علی، ناکارآمدی نظام ها، جنبه های سازمانی، استقلال شغلی، جنبه پشتیبانی و حمایت، ناکارآمدی های اجرایی، جنبه های مالی و عدم نهادینه بودن پاسخگویی؛ در بخش عوامل زمینه ای، جنبه های فنی، انسانی و فرهنگی؛ در بخش عوامل مداخله گر به شرایط ساختاری، زیرساخت ها و فرایند پاسخگویی ذکرشده و با تدوین راهبردهایی همچون راهبردهای سطح خرد، راهبردهای سطح میانی و راهبردهای سطح کلان، امید است بتوان به پیامدهایی همچون شفاف سازی و رفع ابهام، بهبود عملکرد، افزایش ضریب اعتماد، تقویت انگیزه افراد، جلوگیری از اتلاف منابع و امکانات و اثربخشی اقدامات دست یافت.

نتیجه گیری

سازمان دهی مجدد نظام اداری اداره های تربیت بدنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، توسعه پاسخگویی فردی و سازمانی، آموزش نیروی انسانی و شایسته سالاری در اداره ها، توسعه فرهنگ پاسخگویی در سازمان و توجه به زیرساخت ها و جنبه های مالی از جمله پیشنهادهای کاربردی تحقیق به شمار می رود.

زبان:
فارسی
صفحات:
151 تا 176
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2681535 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)