شناسایی و اصلاح عادت واره های فردی و اجتماعی در مواجهه با بیماری کرونا در مراسم مذهبی(مورد مطالعه: رابطین هیات های مذهبی شهر اصفهان)
شیوع کرونا ویروس با سرعتی زیاد بسیاری از نگرش ها، رفتارها، عادت واره ها و ارزش های بشر را دستخوش تغییرات جدی کرد به گونه ای که این تغییرات منجر به دگرگونی در شیوه زندگی مردم شد. هدف پژوهش بررسی اثربخشی یک مداخله آموزشی بر اصلاح عادت واره ها در مواجهه با ویروس کرونا بوده است.
تحقیق از نوع شبه آزمایشی (پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه آماری تحقیق رابطین هیات های مذهبی شهر اصفهان بودند که به روش تصادفی حجم نمونه با فرمول کوکران 40 نفر برآورد شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی محتوایی آن با نظر کارشناسان و متخصصان و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید گردید. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس تک متغیره (آنکوا) و چندمتغیره (مانکوا) استفاده شد.
نتایج نشان داد بسته آموزشی مبتنی بر آموزه های علمی و اسلامی (محقق ساخته)، بر اصلاح عادت واره های اجتماعی تاثیرگذار بود. همچنین مجذور اتا نشان می دهد 42 درصد از تغییرات در نمرات مولفه جامعه شناختی، 3/42 درصد از تغییرات در نمرات مولفه مذهبی (اسلامی) و 2/24 درصد از تغییرات در نمرات مولفه پزشکی در گروه آزمایش در اثر مداخله بسته آموزشی حاصل شده است.
یافته های پژوهش بیانگر آن است که بسته آموزشی مبتنی بر آموزه های علمی و اسلامی بر مولفه های جامعه شناختی، مذهبی (اسلامی) و پزشکی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تاثیر دارد
-
تعارض العداله فی الصحه الروحیه للمرضی ذوی الامراض المستعصیه، بالترکیز علی نهج البلاغه
*، سید روح الله موسوی زاده
مجله دراسات حدیثه فی نهج البلاغه، خریف و شتاء 1444 -
مولفه های روان شناختی عزت نفس از منظر قرآن کریم و منابع حدیثی با رویکرد مقایسه ای و تاکید بر اخلاق کاربردی
، حسین خوشدل مفرد*، محمد ناصحی، علی بنائیان اصفهانی
نشریه مطالعات اخلاق کاربردی، پاییز 1402