نقش مبلمان شهری در پیشگیری از دادوستد و مصرف خرد موادمخدر (موردپژوهی بافت فرسوده شهر خرم آباد)
فضای شهری، فضای بی روح همچون ساختمان ها و دیوارهای احاطه شده در آن نیست، زندگی در شهر با تنوع ارزش ها و پندارها، مردمان دیگر نقاط را به خود جذب کرده. با گسترش کالبدی و جمعیتی شهرها تعداد جرایم نیز روبه افزایش گذاشته که یکی از پیامدهای آن، ناهنجاری های شهری جرایم مصرف و خریدوفروش موادمخدر است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مبلمان شهری در پیشگیری از دادوستد خرد موادمخدر است.
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است که با روش توصیفی - تحلیلی مبتنی بر اطلاعات کتابخانه ای، آماری و به صورت موردکاوی انجام یافته است. روش گردآوری داده ها و اطلاعات به روش استفاده از آمارها و اسناد و مراجعه حضوری در مکان هاست. جامعه آماری در این پژوهش، تعداد 491 فقره پرونده قضایی از پرونده های تشکیل شده در خصوص جرم خریدوفروش مواد مخدر در شهر خرم آباد موردمطالعه قرار گرفته است.
اطلاعات به دست آمده از پرونده های قضایی تشکیل شده حدود 98 درصد جرایم خریدوفروش موادمخدر در 6 منطقه شهری ذکر شده وقوع یافته و حدود 6/96 درصد تعداد جرایم مصرف موادمخدر با اندکی تمایز در این مناطق ارتکاب یافته اند.
بررسی های صورت گرفته و تحلیل های ارایه شده در ارتباط با توزیع وقوع جرایم خرد و خرید، فروش و مصرف مواد مخدر در مناطق مختلف شهر می توان گفت که ضرورت بهینه سازی مبلمان شهری باتوجه به خصوصیات بافتی این شهر می تواند ضمن گسترش زیبایی آرایی در شهر به افزایش ضریب امنیتی و کاهش فرصت ارتکاب جرم و افزایش نظارت کمک شایانی نماید.
-
مدل ساختاری عوامل سازمانی موثر بر اجرای عدالت ترمیمی در پلیس
، محمد بارانی*، ولی الله پیرا
فصلنامه انتظام اجتماعی، تابستان 1402 -
مرور نظام مند عوامل موثر بر تربیت و تعالی کارکنان پلیس به روش فراترکیب
*، پرویز آهی، محمدعلی عامری، جواد منظمی تبار
فصلنامه آموزش در علوم انتظامی، تابستان 1402