سناریوهای آینده ی حکمرانی فناوری اطلاعات
موضوع: آینده ی حکمرانی برآمده از عدم قطعیت های شکل دهنده به آینده است. شناسایی عدم قطعیت ها در حوزه های مختلف امری زمان بر، نیازمند خبرگی فراوان و پویاست و این امر در خصوص حوزه های بینارشته ای دوچندان است. از سوی دیگر سیاست گذاری در دنیای شتابان امروز، نیازمند بهره گیری از ابزارهایی است که بتواند با کم ترین هزینه، سریع ترین ارزیابی ها را انجام دهد.
هدف این پژوهش شناسایی سناریوهای آینده حکمرانی فناوری اطلاعات است.
یکی از روش های سریع، ارزان و کارآمد در ارزیابی سیاست گذاری، استفاده از سناریونگاری درون قالبی است، در حالی که روش سناریونگاری قابلیت استفاده در حوزه های بینارشته ای را ندارد. در این پژوهش از طریق ترکیب روش های سناریونگاری درون قالبی و تحلیل ریخت شناسی، امکان رسیدن به ارزیابی های سریع، جامع و ارزان در حوزه های بینارشته ای فراهم آمده است.
ابتدا سناریوهای مرجع در هر دو حوزه ی: 1)حکمرانی و 2)فناوری اطلاعات انتخاب شده، سپس این سناریوها در یک جدول با همدیگر تقاطع داده می شوند. به این ترتیب سناریوهای اولیه ی حکمرانی فناوری اطلاعات شامل ترکیب همه ی حالت های ممکن (از ترکیب هر سناریوی فاوا با هر سناریوی حکمرانی) در 16 حالت ممکن، احصا می شود. سپس با استفاده از تکنیک حذف موارد ناهمگون، که در تحلیل ریخت شناسی استفاده می شود، حالت هایی که احتمال تحقق پایین داشته یا باورناپذیر باشند، از میان حالت های ممکن حذف می شوند. بدین ترتیب سناریوهای آینده در قالب 6 سناریو تدوین شده است.
سناریوهای آینده حکمرانی فاوا وابسته به بازیگران و نوع تعامل آنان است. همچنین روش درون قالبی در حوزه های بینارشته ای بر اساس روش ترکیبی این پژوهش قابلیت استفاده می یابد.
-
فهم تجربه زیسته زائران از عوامل بهداشتی موثر در پیاده روی اربعین: روایتی مردم شناختی از پدیده عظیم پیاده روی اربعین
حسن احمدی، *
مجله پژوهش در دین و سلامت، پاییز 1403 -
جایگاه سناریو «مسیرهای معرف غلظت» در سیر تکاملی سناریوهای تغییراقلیم
، محمدعلی احمدی*، مجید عباس پور، اشنی
نشریه محیط زیست و توسعه، بهار و تابستان 1402 -
آسیب شناسی جایگاه محیط زیست در اولویت گذاری حوزه های علم و فناوری انرژی مورد مطالعه: صنعت نفت و گاز کشور
*
مجله ترویج علم، بهار و تابستان 1403 -
کاربست آینده نگاری در توسعه مدل های کسب وکار
عقیله محمودزاده احمدی نژاد*، آشنی، ابراهیم محمود زاده
مجله مدیریت نوآوری، پاییز 1402