بررسی نقش ریزمغذی ها بر فاکتورهای موثر در باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه مرور نظام مند

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، شایع ترین اختلال غدد درون ریز می باشد و رژیم غذایی می تواند بر روی آن تاثیرگذار باشد. با توجه به شیوع بالای سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان و تبعات منفی باروری که برجای می گذارد، مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی نقش ریزمغذی ها بر باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
روش کار
در این مطالعه مرور سیتماتیک جهت یافتن مقالات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی بین المللی (Science Direct، Embase، Scopus، PubMed) و پایگاه های فارسی زبان (Magiran، SID و Iran Medex) با ترکیب مختلف کلمات کلیدی مرتبط با "سندرم تخمدان پلی کیستیک"، "ریزمغذی ها" و "باروری" بدون محدویت زمانی تا فوریه سال 2023 با استفاده از مقیاس ورهاگن مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها
از 1080 مقاله بررسی شده، در نهایت 13 مقاله وارد مطالعه شدند. 5 مطالعه به مکانسیم های غیرمستقیم تاثیرگذار ریزمغذی ها بر فاکتورهای موثر بر باروری پرداخته بودند که در 2 مطالعه، تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد و در 3 مطالعه اثرات مفید بر متابولیسم انسولین و پارامترهای لیپیدی، تنظیم قاعدگی، تنظیم نسبت LH/FSH گزارش شد. از 8 مطالعه ای که به عملکرد تخمدان پرداختند، 7 مطالعه به بهبود عملکرد تخمدان دست یافته بودند. اکثر مطالعات بیانگر اثرات مثبت ریزمغذی ها بر باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بودند.
نتیجه گیری
به نظر می رسد ریزمغذی ها با بهبود باروری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط می باشند.
زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 70
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2697796 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)