چالش های پلیس در جرم یابی کلاهبرداری سایبری
کلاهبرداری سایبری یکی از مهم ترین جرائم علیه اموال و مالکیت می باشد. این فضا با وجود مزایای فراوانش، به دلیل ویژگی های خاص بستر مناسبی برای ارتکاب برخی از جرائم مانند کلاهبرداری شده است. هدف اصلی این مقاله، تبیین چالش های پلیس در کشف کلاهبرداری سایبری می باشد.
این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا از نوع پژوهش های آمیخته است. جامعه مشارکت کننده در تحقیق شامل متخصصان حوزه پی جویی جرائم رایانه ای پلیس، دستگاه قضایی و سایر دستگاه های مرتبط بود. نمونه آماری بخش کیفی به تعداد 18 نفر به روش نمونه گیری هدفمند براساس اشباع نظری و نمونه آماری کمی به دلیل محدود بودن متخصصان به شیوه تمام شمار انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه محقق-ساخته بر اساس نظرات خبرگان است. پایایی پرسش نامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ86% محاسبه گردید. داده های مرحله کمی با استفاده از آزمون تی مستقل با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شد.
یافته ها:
پلیس فتا در سه سطح و با 50 چالش رو به رو است که مهم ترین آن ها عبارتند از: چالش های برون سازمانی (ضعف قوانین و مقررات، توسعه فضای سایبر بدون توجه به تامین امنیت آن، دسترسی به فیلترشکن)، چالش های درون سازمانی (اختفای هویت، پیچیدگی های جرم یابی سایبری، ضعف دانش کاربران و عدم گزارش به موقع به پلیس) و چالش های بین المللی (ضعف قوانین و مقررات،کمبود امکانات و زیرساخت ها، رشد کسب وکارهای غیرمجاز و بی ضابطه).
نتایج این پژوهش باعث افزایش دانش و آگاهی مسئولین امر شده و می تواند مانع از تضییع حقوق مالباختگان، افزایش اقتدار نظام قضایی و پلیس و کاهش جرائم مالی در فضای سایبر شود.
-
عوامل بازدارنده (موانع) توسعه ورزش های رزمی کاربردی پلیس
*، مهدی نظری منظم
مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی، تابستان 1403 -
شناسایی عوامل موثر فرهنگی-اجتماعی بر توسعه ورزش همگانی کارکنان
*
فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی، بهار 1403