به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « پلیس » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه « پلیس » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • مهرداد گنجعلی دارانی، ستار عزیزی*، شهرام زرنشان
    آزادی اجتماعات یکی از حقوق مهم بشری انسان ها است که در مطالبه و تحقق دیگر حقوق بشری نیز نقشی جدی ایفا می کند. در بسیاری از موارد، این تجمعات، برای اظهار اعتراض شرکت کنندگان به سیاست های دولت ها برگزار می گردد. برگزاری مسالمت آمیز تجمعات و نقش مهمی که پلیس و دیگر نیروهای امنیتی در تامین آن بر عهده دارند، از جمله موضوعات مهمی است که بررسی آن واجد اهمیت است. در مواردی ممکن است برخی از شرکت کنندگان در تجمعات مسالمت آمیز به خشونت روی آورند و پلیس برای تامین نظم و امنیت ناچار شود از زور استفاده کند. سوال اساسی این مقاله آن است که اختیارات و تعهدات دولت ها به ویژه در زمینه توسل به زور جهت کنترل تجمعات مسالمت آمیز چیست؟ روش بررسی این پژوهش، تحلیلی توصیفی و شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که مقررات داخلی ایران به صورت کلی منطبق با موازین حقوق بشر است؛ اما در مواردی نیز تعارض میان این مقررات وجود دارد. در «قانون به کارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح»، به پلیس اختیار داده شده است تا جهت کنترل برگزاری تجمعات غیرقانونی، در صورت موثر نشدن دیگر وسایل، از سلاح نیز استفاده کند اما در نظام حقوق بشر، تنها در موارد دفاع مشروع پلیس از خود و یا دیگران می توان به زور متوسل شد.
    کلید واژگان: اجتماعات مسالمت آمیز, آزادی اجتماعات, حق حیات, منع شکنجه, پلیس}
    Mehrdad Ganjali Darani, Sattar Azizi *, Shahram Zarneshan
    Freedom of association is one of the most important human rights of human beings, which also plays a serious role in the demand and realization of other human rights. In many cases, these rallies are held to protest participants against the government's policies. The peaceful holding of rallies and the important role played by the police and other security forces in securing them are among the important issues that need to be addressed. In some cases, some participants in peaceful rallies may resort to violence and the police may be forced to use force to maintain order and security. The fundamental question of this article is what are the powers and obligations of governments, especially in the use of force to control peaceful assembly? The research method of this research is analytical-descriptive and the method of collecting information is library. The results of this study show that Iran's domestic regulations are generally in line with human rights standards, but in some cases, there is a conflict between these regulations. In Law on the Use of Weapons by Armed Forces Officers, the police appear to use weapons to control illegal assemblies if other means are not effective, but in the human rights system, police can use force only in cases of legitimate self-defense.
    Keywords: Peaceful Assembly, Freedom Of Association, Right To Life, Prohibition Of Torture, Police}
  • الناز اسماعیلی مند*
    تاثیر نیروی پلیس برافزایش یا کاهش ترس از جرم در جامعه، موضوع مهمی است که مطالعات زیادی را به دنبال داشته است. درواقع این مهم یک پدیده جامعه شناختی است که ارتباطات پیچیده ای بافرهنگ و نظام اجتماعی دارد. حضور پلیس در جامعه، به عنوان نماینده اجرای قوانین، تاثیرات گسترده ای بر ترس از جرم و امنیت فردی و اجتماعی دارد. نیروهای پلیس با ایجاد حضور فیزیکی و نظارت بر عملکرد شهروندان، افراد را از ارتکاب جرم بازداشته و ترس از پیش آمده ای ناخواسته را در جامعه افزایش می دهند. این مهم، در مناطقی که از نرخ جرم بالایی برخوردار است، می تواند اطمینان شهروندان را افزایش داده و آنان را از شرایط ناامن فراری دهد. از سوی دیگر، برخی رفتارها و اقدامات نادرست پلیس می تواند ترس از جرم را تشدید کند و به اعتماد عمومی جامعه لطمه وارد نماید. این امر می تواند افراد را در استفاده از حقوق و آزادی های خود به دلیل مداخله ناخواسته پلیس با محدودیت مواجهه کند. درنهایت، تاثیرات پلیس بر ترس از جرم یک عامل پویا، پیچیده و چندوجهی است که نیاز به بررسی گسترده در دسته های مختلف جامعه دارد. درک عمیق از این تاثیرات می تواند به تدوین سیاست ها و راهکارهای بهبود امنیت و پیشگیری و کاهش جرم در جوامع کمک کند. این مطالعه نشان داد که با انجام تحقیقات به شیوه ی توصیفی- تحلیلی، موجب درک ژرف و گسترده این گونه مسائل می گردد و از طریق این شیوه، می توان به بهبود و تعمیق در سیاست ها و راهکارهای پیشگیری از جرم دست یافت.
    کلید واژگان: پلیس, ترس, امنیت فردی, ارتکاب جرم, مجازات, پیشگیری}
    ELNAZ ESMAILIMAND *
    Today, one of the prominent and important issues in the researches in the field of criminology in different countries of the world is the fear of crime, which according to some people is as important as the crime itself, but the phenomenon of fear of crime is a very complex issue that Its amount and factors may be different in each city or region. Fear of crime is not only a feeling, but a reality that is tied to people's lives and has destructive effects on politics, economy, social life and criminal policy of countries.Fear of crime plays a very important role in the field of crime prevention, so that the United Nations has considered fear of crime as one of the main elements of prevention. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of the police on the fear of crime and ways to prevent it. The components that are in the prevention of crime and fear of crime and are related to the police have been analyzed and a solution has been mentioned for each.
    Keywords: Crime, Police, judiciary, Crime Prevention}
  • حسین مهدی زاده، محمدمهدی خسروی سلیم*
    زمینه و هدف

    پلیس، اصلی ترین نهاد برقراری نظم و امنیت در هر سرزمین است. عملکرد مطلوب این نهاد درگرو اختیاراتی است که از سوی مراجع قانونی به آن واگذار می شود.

    روش تحقیق:

     این تحقیق از نظر هدف کاربردی و با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    متهم نیز به عنوان عضوی از جامعه که در فرایند عدالت کیفری قرارگرفته و هنوز جرمی به او منتسب نیست، از حقوقی برخوردار است که نقض آن باید با توجیه قابل قبول و ضرورتی حتمی همراه باشد. تقابل این حق و اختیار، در نظام های گوناگون عدالت کیفری، متفاوت است. بااین حال فضیلت یک نظام عدالت کیفری در برقراری موازنه ای منطقی میان این حق و اختیار است. به عبارت دیگر نظامی در این رویکرد موفق تر است که به رغم تامین بالاترین سطح از حقوق و آزادی های شهروندان، ابزار موردنیاز برای مواجهه موثر با پدیده مجرمانه را در اختیار نهاد پلیس قرار دهد. مطالعه این معادله در نظام های عدالت کیفری فرانسه و ایالات متحده آمریکا و قیاس آن با نظام عدالت کیفری ایران نشان می دهد، قانون گذار ایرانی، در عرصه قانون گذاری همپای نظام های مترقی و پیشگام در این حوزه، تامین حقوق متهمین و مظنونین در فرایند دادرسی کیفری را موردتوجه قرار داده است. پیشروی در این رویکرد در برخی حوزه ها به میزانی است که بیم خلع سلاح نهاد پلیس در مواجهه موثر با پدیده مجرمانه را پدید می آورد.

    نتیجه گیری

    کاستن از حیطه اختیارات نهاد پلیس، در صورت عدم تطابق با سیمای کیفری و واقعیت های موجود یک جامعه، نه تنها به کاهش سطح امنیت فیزیکی و روانی در جامعه می انجامد، گامی در جهت تامین حقوق و آزادی های فردی نیز محسوب نمی شود؛ چراکه برقراری نظم و امنیت عمومی، از مقدمات تحقق حقوق و آزادی های شهروندی است.

    کلید واژگان: پلیس, ضابط دادگستری, تحت نظر, جرم مشهود, حقوق متهم, حریم خصوصی}
    Hoseyn Mehdi-Zade, Mohammadmehdi Khosravi-Salim *

    Background and Goal:

     Police Force is main institution of Policing and security in every country. Good Performance of Police Force depends on Powers delegated by Parliament. Accused as a member of society interred criminal justice Process and do not recognized guilty for Charge directed against him/her, has enjoyed Rights cannot deprived without acceptable rationality.

    Methodology

    In terms of objective, this Paper is an applied Research and in terms of Methodology, it is a descriptive-analytical study. 

    Findings

    In Deferent legal Systems, Confrontation of these Rights and Powers are differentiating, however, Reasonable balance between them is Virtue of criminal Justice System. In other Word a System of Criminal Policy witch at the same time providing maximum level of citizen Rights and Freedoms as well as required Measures of effective confronting with criminal conducts for Police Officers. Comparative Study of this balance in criminal Justice Systems of France, America and Iran demonstrate that Iran’s Legislature like progressive legal Systems in this Area give attention to Guarantying Rights of Accused and suspects in criminal Proceeding Process. In certain Area, Progressive actions in Guarantying Rights are so increased that increased fear of disarmament of Police Force versus Criminal Conducts.

    Conclusion

    Detraction of Police Powers without conformity with criminal Image and existing facts of society, Apart from cause minimizing physical and mental Security of society, because of Role of Policing and security as background of achieving Citizen Rights and Freedoms, it is not as Step towards securing Personal Rights and Freedoms.

    Keywords: Police, Law Enforcement, Under Surveillance, Evident Crime, Accused Right, Privacy}
  • یحیی محمدی مقدم، داوود داداش نژاد*، مرتضی براتی، محمدحسن حسنی
    زمینه و هدف

    در سیاست جنایی تقنینی ایران، پلیس بازوی توانمند دستگاه عدالت کیفری محسوب می شود که بیشترین ارتباط را با شخص بزه دیده دارد. این ارتباط از بدو ورود پلیس به صحنه جرم شروع شده و تا مرحله اجرای مجازات بزهکار و حتی در مواردی، بعد از آن به طول می انجامد. در این بستر، پلیس می تواند با حمایت های خود از بزه دیدگان، کاهش آسیب های ناشی از جرم را برای آنان رقم بزند. بنابراین، با توجه به اهمیت چنین نقشی برای پلیس، این تحقیق با هدف بررسی حمایت های مزبور انجام گرفته است.

    روش

    این پژوهش کیفی و به لحاظ هدف، کاربردی و از نظرگردآوری اطلاعات، به روش اسنادی و مطالعه اسناد بین المللی، منابع مرتبط با موضوع انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.

    یافته ‎ها: 

    یافته های تحقیق نشان می دهد بزه دیدگان برای کاهش لطمات واردشده ناشی از جرم نیازمند حمایت های کنشگران دستگاه عدالت کیفری می باشند که در سیاست جنایی تقنیینی کشور، پلیس به عنوان یکی از مهم ترین کنشگران نقش فعال و پویایی در این زمینه دارد و حمایت هایی که از بزه دیدگان به عمل می آورد، عبارتند از: «توجه به بزه دیده و حقوق او، توجه به کرامت انسانی بزه دیده، توجه به نگرانی ها و آلام بزه دیده، توجه به نظرات و دیدگاه های بزه دیده، همدردی و همدلی با بزه دیده، تامین امنیت و...».

    نتایج

    طی سال های اخیر، اندیشه حمایت از بزه دیدگان موجب توجه جرم شناسان، قانون گذاران، مقامات قضایی و نیز پلیس شده و اقدامات قابل توجهی نیز در جهت حمایت از بزه دیدگان صورت پذیرفته و از آنجایی که پلیس نخستین نهادی است که بزه دیدگان با آن روبرو می شوند، در جهت کاهش آسیب های ناشی از جرم می تواند حمایت های متعددی از بزه دیدگان به عمل آورد.

    کلید واژگان: بزه دیده, پلیس, حمایت, سیاست جنایی تقنینی ایران}
    Yahya Mohammadi Moghadam, Davood Dadash Nejad *, Morteza Barati, Mohammadhasan Hasani
    Field and Aims

    In the legal criminal policy of Iran, the police are considered the powerful arm of the criminal justice system, which has the most relationship with the victim. This relationship starts from the moment the police arrive at the scene of the crime and continues until the execution of the criminal's punishment and even after that. In this context, the police can reduce the harm caused by crime by supporting the victims. Therefore, due to the importance of such a role for the police, this research has been conducted with the aim of examining the aforementioned support.

    Method

    This qualitative research has been conducted in terms of practical purpose and in terms of collecting information by documentary method and studying international documents, sources related to the subject, and the obtained information has been analyzed in a descriptive-analytical manne.

    Findings

    The findings of the research show that the victims need the support of the activists of the criminal justice system in order to reduce the damages caused by the crime. and the protections he provides to the victims include: "attention to the victim and his rights, attention to the human dignity of the victim, attention to the concerns and pains of the victim, attention to the opinions and views of the victim, sympathy and sympathy with the victim, providing security and...".

    Conclusion

    In recent years, the idea of protecting victims has attracted the attention of criminologists, legislators, judicial authorities, and the police, and significant measures have been taken to protect victims, and since the police is the first institution that victims facing it, in order to reduce the damages caused by the crime, it can provide various protections to the victims.

    Keywords: Victimized, Police, support, legal criminal policy of Iran}
  • نقش پلیس در ارتقاء امنیت اجتماعی و سازو کارهای حاکم بر آن
    زینب بنی اسدی*

    رویکردهای نوین به مقوله ی امنیت و تمرکز بر ایجادو بازتولید آن در جامعه ، لزوم افزایش تعامل پلیس با افراد جامعه، ارتباط با متولیان ،زمامداران و سیاستگذاران پیشگیری را به منظور جلب مشارکت اجتماعی همکاری و هماهنگی در تامین و ارتقاء سطح  امنیت ، امری اجتناب ناپذیر نموده است. به همین دلیل نیز سیاستها و راهبردهای پلیس در ارتقاء امنیت با گذشت زمان سیر تکاملی به خود گرفته است. این پژوهش که به روش توصیفی - تحلیلی  انجام گردیده بیانگر نقش پلیس در ارتقاء امنیت اجتماعی و ساز و کارهایی است که می تواند علاوه بر توسعه ی پلیس جامعه محور ،با استفاده از برنامه های مدون و بهره گیری از پتانسیل های موجود و افزایش ظرفیتهای محلات، تعامل و مشارکت عمومی با سایر دستگاه ها  را گسترش داده ،پلیس خواهد توانست زمینه های افزایش نظارت عمومی در جامعه را فراهم آورده و به تبع آن، احساس امنیت اجتماعی را ارتقاء دهد .یافته های این پژوهش بیانگر آن است وقتی افراد جامعه و پلیس با یکدیگر همکاری کنند کیفیت زندگی در جامعه بهبود یافته و امنیت تقویت می شود . این رویکرد مبتنی بر این باور است که پلیس و جامعه در کنار یکدیگر می توانند کارهایی را انجام دهند که به تنهایی قادر به انجام آنها نخواهند بود. دستاورد اصلی پلیس در این رویکرد بالا بردن آرامش و رضایت شهروندان و ایجاد احساس امنیت در جامعه است به طوری که برقراری پایدار امنیت اجتماعی در سطح جامعه با مشارکت نهاد های اجتماعی از جمله خانواده ها تامین می شود.

    کلید واژگان: پلیس, جامعه, جرم, امنیت اجتماعی, مشارکت اجتماعی}
    The role of the police in promoting social security and its governing mechanisms
    Zeynab Baniasad *

    Social prevention by police as security guard in society obtain by focus on main social causes of crime and considering them to know the social environment situation for destroying the roots of offences and crime .nowadays in developed countries , the police passed his dictatorship period and began the new period of socialization . in this point police  move toward creating intimate relationship with citizens and informing them . by establishing local police uses from public contribution for reaching to its  most important goals and consider the security as a public product . in social prevention , police create close interaction with families and social , cultural and religious institutions . the police , consider teenagers problems extremely as a main cause of lots of offences in society . by formation of woman police , because of children and women offences wide programs have made for knowing their problems and for obtaining both social and developing prevention uses from religious teaching and create strong interaction with mosques for propagating Islamic orders and well-known recommendations and prohibition from abnegating

    Keywords: Police, Community- Crime - Social Security - Participation Social}
  • مهدی نظری منظم*، بهنام مدبری
    زمینه و هدف

    کلاهبرداری سایبری یکی از مهم ترین جرائم علیه اموال و مالکیت می باشد. این فضا با وجود مزایای فراوانش، به دلیل ویژگی های خاص بستر مناسبی برای ارتکاب برخی از جرائم مانند کلاهبرداری شده است. هدف اصلی این مقاله، تبیین چالش های پلیس در کشف کلاهبرداری سایبری می باشد.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا از نوع پژوهش های آمیخته است. جامعه مشارکت کننده در تحقیق شامل متخصصان حوزه پی جویی جرائم رایانه ای پلیس، دستگاه قضایی و سایر دستگاه های مرتبط بود. نمونه آماری بخش کیفی به تعداد 18 نفر به روش نمونه گیری هدفمند براساس اشباع نظری و نمونه آماری کمی به دلیل محدود بودن متخصصان به شیوه تمام شمار انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه محقق-ساخته بر اساس نظرات خبرگان است. پایایی پرسش نامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ86% محاسبه گردید. داده های مرحله کمی با استفاده از آزمون تی مستقل با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ‎ها: 

    پلیس فتا در سه سطح و با 50 چالش رو به رو است که مهم ترین آن ها عبارتند از: چالش های برون سازمانی (ضعف قوانین و مقررات، توسعه فضای سایبر بدون توجه به تامین امنیت آن، دسترسی به فیلترشکن)، چالش های درون سازمانی (اختفای هویت، پیچیدگی های جرم یابی سایبری، ضعف دانش کاربران و عدم گزارش به موقع به پلیس) و چالش های بین المللی (ضعف قوانین و مقررات،کمبود امکانات و زیرساخت ها، رشد کسب وکارهای غیرمجاز و بی ضابطه).

    نتایج

    نتایج این پژوهش باعث افزایش دانش و آگاهی مسئولین امر شده و می تواند مانع از تضییع حقوق مالباختگان، افزایش اقتدار نظام قضایی و پلیس و کاهش جرائم مالی در فضای سایبر شود.

    کلید واژگان: کلاهبرداری سایبری, فیشینگ, پلیس, فضای سایبر}
    MAHDI Nazari Monazam *, Behnam Modaberi
    Field and Aims

    Cyber fraud is one of the most important crimes against property and ownership. Despite its many advantages, this space is a suitable platform for committing some crimes such as fraud due to its special features. The main purpose of this article is to explain the challenges of the police in detecting cyber fraud.

    Method

    In terms of purpose, This research is practical and in terms of implementation method, it is a mixed type of research. The community participating in the research included experts in the field of computer crime investigation, the police, the judicial system, and other related systems. The qualitative statistical sample of 18 people was selected by purposive sampling method based on theoretical saturation and quantitative statistical sample due to the limited number of experts. The tool for collecting information in the present research is an interview in the qualitative part, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire based on the opinions of experts. The reliability of the questionnaire was calculated through Cronbach's alpha test of 86%. Quantitative phase data were analyzed using independent t-test using SPSS software.

    Findings

    FATA police is facing 50 challenges on three levels, the most important of which are: external organizational challenge (weakness of laws and regulations, development of cyber space without regard to its security, access to filter breakers), internal organizational challenge (hiding identity, complexities of cyber crime detection, Weak knowledge of users and lack of timely reporting to the police) and international challenges (weak laws and regulations, lack of facilities and infrastructure, growth of unauthorized and unregulated businesses).

    Conclusions

    The conclusion of this research have increased the knowledge and awareness of those in charge and can prevent the violation of the rights of those who have lost property, increase the authority of the judicial system and the police, and reduce financial crimes in the cyber space.

    Keywords: Cyber Fraud, phishing, Police, Cyber Space}
  • خسرو حبیبی*، علی یکتا، مهدی یکتایی، اصغر خدایی
    زمینه و هدف

    مدیران و کارشناسان  بررسی صحنه جرم برای دستیابی به نتایج مطلوب نیازمند آگاهی از آسیب های موجود و نقش هر کدام از آنها در فرآیند بررسی صحنه جرم هستند؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، آسیب شناسی بررسی صحنه جرم و ارائه راهکارهای متناسب است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و با رویکرد کیفی و با استفاده از روش دلفی تدوین شده است. اطلاعات آن، به روش اسنادی  و همچنین، در بخش میدانی از مصاحبه نیمه ساختاریافته بدست آمده است. مشارکت کنند گان پژوهش را فعالان حوزه کشف جرائم تشکیل می دهند که 30  نفر از خبرگان بر اساس اصل اشباع نظری و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. روایی و پایایی داده ها با استفاده از اجماع و آزمون مجدد تایید شده است. روش تجزیه وتحلیل از طریق آزمون میانگین و توافق اجماع نمرات بالای 66/66% و با نرم افزار spss  انجام شده است.

    یافته ‎ها: 

    بر اساس یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر، آسیب های برسی صحنه جرم به دو بعد الف: آسیب های بعد فنی (تردد افراد غیرمسئول، تغییر و یا آلودگی در نمونه های موجود، ناقص بودن امکانات و ابزار آزمایشگاهی، سهل انگاری و بی توجهی افسر اول در حفظ صحنه جرم، ضعف در تشخیص و شناسایی نمونه های موجود، عدم حضور به موقع کارکنان کلانتری در صحنه جرم و...) و ب، آسیب های بعد مدیریتی (در اختیار نداشتن  نرم افزارهای مرتبط با بررسی صحنه، فقدان مدیریت واحد و یکپارچه، فقدان هماهنگی لازم بین بررسی کنندگان، جابجا شدن کارشناسان و متصدیان امر بررسی صحنه جرم، فقدان دستورکار استاندارد تعریف شده مشخص در خصوص بررسی صحنه جرم، کامل نبودن بانک های اطلاعاتی مرتبط با  بررسی صحنه جرم و...) از هم قابل تفکیک است.

    نتایج

    صحنه های جرم مانند هر پدیده دیگری دستخوش تغییرات طبیعی و غیرطبیعی هستند؛ بنابراین، علاوه بر حفظ و مراقبت از صحنه جرم،کسب موفقیت در ماموریت های بررسی صحنه جرم منوط به رفع آسیب های احصاشده در ابعاد مدیریتی و فنی است.

    کلید واژگان: آسیب شناسی, صحنه جرم, بعد فنی, بعد مدیریتی, پلیس, جرم یابی}
    Khosro Habibi *, Ali Yekta, Mahdi Yektaee, Asghar Khodaee
    BaCkground and purpose

    The issue of crime scene management is the most basic basis for filing cases. In this regard, the efficient implementation of knowledge management and its practical application in crime scene investigation is an important step in the study of this process, so the purpose of this research is to recognize the position of knowledge management as a powerful tool that includes a set of information, principles and experiences, for It is a crime scene.

    Research methodology

    In terms of nature, the research is of applied research type and in terms of method, it is descriptive-survey. The statistical population includes employees and experts in the fields of knowledge management and crime scene investigation agents, and the sample size of 57 people has been selected purposefully. And the data collection tool was a researcher-made questionnaire, its validity was confirmed through interviews with experts and reliability using Cronbach's alpha coefficient (0.863). The method of data analysis is done using the matrix of knowledge management components.

    Findings and conclusions

    The ability to apply, the ability to combine and produce knowledge, especially indigenous knowledge, is important in crime scene management, so detectives and crime scene investigation experts acquire tacit knowledge from holding workshops, roundtables and scientific meetings, forming focal groups, banks Information, service experiences, ideas, innovation and suggestions, research projects, conferences, think tanks, etc. can act towards the optimal management of the crime scene, and as a result of its continuity, the necessary productivity in the crime scene investigation process is achieved.

    Keywords: Pathology, Crime scene, technical dimension, management dimension, Police, Crime Detection}
  • محمود ولی زاده، اصغر عباسی*، مهدی اسماعیلی
    زمینه و هدف
    این تحقیق باهدف حفظ عزت نفس و حقوق عالیه اطفال و نوجوانان سعی کرده است ضمن مقایسه مسوولیت پلیس در مواجهه با بزه اطفال و نوجوانان در ایران و انگلیس تبیین نماید که لازمه کارآمدی و بهره وری، تغییر بروز ساختار سازمانی، ایجاد نظام آموزشی نظام مند، پیش بینی سازکارهای رفتاری، ارتباطی موثر و پیشگیرانه پلیسی و پیش بینی ضمانت اجراهای موثر توسط ‏پلیس است‎ و انگلستان راهبر مناسبی در این هدف گداری می باشد. 
    روش
    این مقاله، با استفاده از روش تحلیلی توصیفی و از نظر گردآوری اطلاعات، اسنادی است که مطالب مورد نظر از کتب، قوانین و منابع اینترنتی جمع آوری شده و مورد تحلیل قرار ‏گرفته اند‎. 
    یافته ها
    تخصص و آموزش پلیس ویژه و الزامات قانونی و تعیین منابع ساختارمند، رکن اساسی در برخورد باجرایم اطفال و نوجوانان است که در ایران از انسجام لازم برخوردار نبوده و تطبیق آن با کشور انگلستان می تواند راهگشای فرآیندی باشد که به اعتلا و پختگی قوانین کیفری ایران در مورد پلیس اطفال و نوجوانان رهنمون شود. 
    نتیجه گیری
    الگوی حاکم بر پلیس اطفال و نوجوانان در نظام حقوقی ایران و انگلستان شناسایی شده و پلیس ایران می تواند با توجه به قوانین داخلی همانند پلیس انگلستان علاوه بر پیشگیری، برای مرتکبین و والدین طفل و نوجوان برنامه های اجتماعی اجرا نماید. پلیس ویژه به دلیل مداخله زودهنگام از یک طرف به اهمیت سن اقدام کودک و نوجوان پی می برد و از طرفی به طفل یا نوجوان می فهماند که در چنین سنی مسوولیت عمل غیرقانونی او چه تبعاتی دارد و در ادامه آن دادرسی با سرعت بیشتر انجام و از اطاله دادرسی و هزینه بیشتر جلوگیری می کند.
    کلید واژگان: پلیس, دادرسی کودکان و نوجوانان, مطالعه تطبیقی, حقوق کیفری, انگلستان}
    Mahmood Valizadeh, Asghar Abbasi *, Esmaeli Mehdi
    Background and Aim
    This study, in order to maintain self-esteem and high rights of children and adolescents, while comparing the responsibility of police in dealing with juvenile delinquency in Iran and England, explains that the need for efficiency and productivity, changing organizational structure, creating a systematic education system, predicting mechanisms Behavior is an effective police communication and predicts the guarantee of effective performance by the police, and the UK is a good guide in this regard.
    Method
    This article, using analytical-descriptive method and in terms of data collection, is a document that the collected material from books, laws and Internet resources have been collected and analyzed.
    Findings
    The specialization and training of special police and legal requirements and determination of structured resources is an essential element in dealing with juvenile delinquency that does not have the necessary coherence in Iran.
    Conclusion
    The prevailing pattern of juvenile police in the legal system of Iran and the United Kingdom has been identified and the Iranian police can implement social programs for perpetrators and parents of children and adolescents in addition to prevention, according to domestic laws such as the British police. Due to the early intervention, the special police on the one hand realizes the importance of the age of action of the child and adolescent, and on the other hand understands to the child or adolescent that at this age the responsibility for the illegal act has consequences.
    Keywords: Police, Juvenile proceeding, ‎ Comparative study, Criminal law, UK}
  • الهه اسلامی*، اسدالله موحدی گنجینه کتاب

    سیاست جنایی در مفهوم موسع و حقوقی - اجتماعی خود (در مقابل مفهوم مضیق و معادل (سیاست کیفری) در دهه های اخیر مطرح و کم و بیش در کشورهای اروپای قاره ای به عنوان یک نظم نوین مورد قرار گرفته است. از جمله مطالعاتی که در این قلمرو به عمل آمده عبارت است از این که، این مقوله، با بذل توجه به (عناصر نامتغیر) موجود در هر سیاست جنایی (جرم -انحراف وپاسخ دولتی - پاسخ اجتماعی) و (روابط) اساسی و فرعی موجود بین این عناصر، (تحلیل ساختاری) و (مدل بندی) شده است. در این روش بررسی، (جرم) به عنوان نقض هنجارهای لازم الاتباع غالبا حقوقی (نرماتیویته - باید بودن) و (انحراف) بعنوان نقض هنجارهای غالب اجتماعی یا حالت عدم تطابق با میانگین رفتاری (نرمالیته - وضعیت غالب موجود رفتاری) تعریف شده است. با توجه به فراگیر بودن هنجارهای حقوقی (احکام خمسه تکلیفیه) در اسلام، برای مطالعه سیاست جنایی در ایران به تقسیم رفتارهای ناقض هنجار به (جرم) و (انحراف) - در مفاهیم یادشده چندان عملی نمی باشد. با این وجود، در نظام هنجاری اسلام رفتارهای کنترل شده از رفتارهای آزاد متمایز می باشند.

    کلید واژگان: سیاست جنایی, سیاست جنایی مشارکتی, سیاست کیفری, پلیس, امنیت پلیسی}
    Elaheh Eslami *, Asadullah Mohadi Ganjinehketab

    In recent decades, the concept of criminal policy, in its broad legal and socio-political context, has gained attention in continental European countries as a modern system, in contrast to the narrow and equivalent concept of penal policy. Among the studies within this domain, it is noteworthy that this issue has been subject to structural analysis and modeling, taking into account the unchanging elements in any criminal policy, including crime, deviance, governmental response, societal response, and the fundamental and subsidiary relationships between these elements. In this analytical approach, 'crime' is often defined as a violation of necessary legal norms, characterized by normativity and necessity, while 'deviance' is defined as a breach of prevailing social norms or a state of non-conformity with average behavioral standards, often characterized by normality and the prevailing state of behavior. Due to the widespread prevalence of legal norms, such as the divine legal duties, in Islam, the division of norm-violating behaviors into 'crime' and 'deviance' within the concepts mentioned is not particularly practical for studying criminal policy in Iran. Nevertheless, within the Islamic normative system, controlled behaviors are distinguished from free behaviors

    Keywords: Criminal policy, Participatory criminal policy, Penal Policy, Police, police security}
  • واکاوی پدیدارشناسی چالش های تعامل پلیس با دستگاه های مسئول در مقابله با گروه های تروریستی
    باقر حسین آبادی، حسین ذوالفقاری*، بهرام بیات، یاسر اسماعیل زاده

    محتوای این مقاله محرمانه می باشد.

    کلید واژگان: پدیدارشناسی, چالش, تعامل, پلیس, گروه های تروریستی}
    Analyzing the phenomenology of the challenges of police interaction with the responsible agencies in dealing with terrorist groups (with a preventive and deterrent approach)
    Bagher Hoseinabadi, Hosein Zolfaghari *, Bahram Bayat, Yaser Esmailzadeh
    Background and purpose

    This research was conducted with the aim of analyzing the experiences of organizational experts about various obstacles and challenges of inter-organizational interactions and communications between the police and the country's intelligence and security community in order to deal with terrorist groups.

    Method

    This research is qualitative and phenomenological in nature. Sampling was done in a purposeful way and the participants were selected based on the rule of theoretical saturation, 10 experts and experts related to terrorist groups and police inter-organizational communication were selected. Content analysis method was used to analyze the data. The research tool is a semi-structured interview, which includes open-ended questions. To measure validity and reliability, the prepared content was provided to two experts, and the opinions provided about the interview were applied, and participants were helped in analyzing and interpreting the data. became.

    Findings and results

    The findings of this research consisted of 50 simple concepts, of which 37 concepts were related to the challenges and obstacles of inter-organizational interaction, and in the next stages, these concepts were categorized in the form of 7 general concepts. The results indicate that the main challenges of the police interaction with the responsible agencies in dealing with terrorist groups are: the multiplicity and contradiction of upstream documents; lack of centralization of information management; Weakness in the efficiency of decision-making institutions; Guarantee of implementation of approvals; inconsistency in the field of action; Interactive culture and attitude and information and knowledge sharing.

    Keywords: phenomenology, Challenge, interaction, Police, terrorist groups}
  • فرید محسنی*، ناصر قاسمی، محسن صوفی زمرد
    زمینه و هدف

    ارایه دهندگان خدمات ، توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوا در فضای مجازی غالبا اشخاص حقیقی/حقوقی غیردولتی هستند. از این رو تامین امنیت این فضا، به مشارکت مسیولانه و همراه شدن نهادهای غیردولتی با پلیس در فرآیند پیشگیری از جرم و امنیت سایبری وابسته است. در عرصه داخلی همه اشخاص می توانند به طور مستقیم در امر تامین امنیت فضای مجازی مشارکت و شرکای قابل اعتماد پلیس باشند ولی مشکل اصلی در این رابطه نحوه ساماندهی و مدل ارتباطی این شرکا با پلیس در عرصه بین المللی است.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی و از نظر هدف «کاربردی» و روش گردآوری داده ها نیز کتابخانه ای بوده ست.

    یافته ها و نتیجه گیری

    امنیت فضای مجازی راهبردها و اقدام های پیشگیرانه در آن به نحو قابل توجهی وابسته به بخش خصوص است و تامین امنیت در این فضا بایستی با نگاه مشارکت حداکثری و بر پایه تعامل و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی باشد. همکاری در نظارت بر ورودی های اصلی ارتباط اینترنتی ، محل های نگهداری داده و زیر ساخت ارتباطی و سامانه های حامل کلان داده های ملی برای جلوگیری از نفوذ، تغییرپذیری حفظ و صحت و اعتبار و تبادل محتوای امن و سالم و آگاهی بخشی و اتخاذ تدابیر مناسب فنی به موازات رعایت حقوق بنیادین افرادبا محوریت پلیس دنبال شود.انعقاد تفاهم نامه های همکاری، ایجاد نهادها و سازمان های بین المللی بین پلیس کشورهای اسلامی،تیم های واکنش سریع ایجاد نقاط تماس با بخش خصوصی به ویژه در عرصه بین المللی می تواند از دیگر راهکارها باشد.

    کلید واژگان: امنیت, فضای مجازی, پلیس, بخش خصوصی, سیاست جنایی مشارکتی}
    Farid Mohseni *, Naser Ghasemi, Mohsen Soofi Zomorod
    Field and Aims

    Service providers, developers and content producers in cyber space are often non-governmental natural/legal entities. Therefore, ensuring the security of this space depends on the responsible participation and association of nongovernmental organizations with the police in the process of crime prevention and cyber security. In the domestic arena, all individuals and institutions related to cyber activities can directly participate in the security of the cyberspace and be reliable partners of the police, but the main problem in this regard is the way to organize and use and the communication model of these partners with the police in the international arena. And the range of police powers.

    Method

    The current research is descriptive-analytical and "applied" in terms of its purpose. The method of data collection is also a library with a chip removal tool.

    Findings

    The security of cyberspace, policies, strategies, programs and preventive measures in it are significantly dependent on the private sector, and security in this space should be provided with the view of maximum participation and above all, it should be based on interaction and use of capacity. be in the private sector. Cooperation with the private sector, especially to monitor the main entrances of Internet communication and border crossings, data storage and communication infrastructure, and systems carrying national big data to prevent penetration, variability, maintain integrity and credibility, and exchange secure content. and healthy and awareness-raising and the adoption of appropriate technical measures in parallel with the observance of the fundamental rights of individuals through helping the coherence and coordination of programs centered on the police should be followed for the inherent duty of crime prevention and detection.

    Conclusion

    conclusion of cooperation memoranda, establishment of international institutions and organizations between the police of Islamic countries, acceleration of the creation of a national information network by using the capacity of the private sector and formulation of frameworks for the cooperation of the private sector with the police by using the capacity of Haya Rapid response teams, establishing contact points with the private sector, especially in the international arena, can help the police in cooperation with the private sector to ensure the security of cyber space.

    Keywords: Security, Cyberspace, Police, Private sector, collaborative criminal policy}
  • محمد پیرانی، اصغر عباسی*، علی قربانی
    پول شویی محصولی جانبی از فعالیت های جنایی است که می تواند یکپارچگی نهادهای مالی یک کشور را از بین ببرد؛ بنابراین کشف این جرم و مبارزه با آن بسیار حیاتی است اما آنچه مبارزه با این جرم را طاقت فرسا نموده ویژگی های خاص آن ازجمله عدم رویت پذیری، ریزومیک شدن فضا و روش های ارتکاب، مرتکبین حرفه ای، تحرک و پویایی جرم، پراکندگی خطر، سازمان یافته و بدون بزه دیده بودن است. ازاین رو برای کشف این جرم، ناگزیر به استفاده از عملیات های مخفی هستیم ازجمله آنها، عملیات دام گستری است که در جرم پول شویی، دارای سه ویژگی است؛ اول: تحصیل دلیل علیه پول شویان و خارج نمودن آنها از چرخه فعالیت جنایی. دوم: بازداشتن افرادی که ممکن است مقاصد فریب کارانه در سر داشته، این افراد با ترس از اینکه ممکن است طعمه این عملیات ها باشند از ارتکاب جرم بازداشته خواهند شد. سوم: به واسطه این عملیات ها، سازمان های جنایی برای استفاده از خدمات شرکت های پول شویی، مقادیر زیادی پول نقد را جابه جا نموده که این مساله شناسایی آنها را برای مامورین آسان تر خواهد کرد؛ اما یک عملیات دام گستری زمانی می تواند موفق باشد که علاوه بر به دام انداختن مجرمین واقعی، موجب متنبه شدن مجرمین احتمالی نیز شود. توجه به اقتصاد و اخلاقیات این عملیات ها و وجود مدیریت آن و توجه به عکس العمل مردم در قبال آنها از دیگر ویژگی های این عملیات است.
    کلید واژگان: عملیات مخفی, پلیس, دام گستری, جرایم اقتصادی, پول شویی}
    Mohammad Pirani, Asghar Abbasi *, Ali Ghorbani
    Money laundering is considered as a by-product of criminal activities having the potential of destroying the integrity of financial institutions in a country. Thus, it is necessary to discover this crime and fight it. But the special characteristics of this crime, including its non-visibility, rhizomization of the space and ways of committing, professional perpetrators, its mobility and dynamicity, dispersion of danger, being organized, and seeming to be without victims. Therefore, we have to use secret operations to discover this crime. Entrapment can be mentioned among these operations, having three features in the crime of money laundering: 1) Gaining evidence against money launderers and excluding them from the cycle of criminal activity; 2) Arresting people who are likely to have fraudulent intentions, these people will be prevented from committing crimes because of the fearing that they may be the prey of these operations; 3) Through these operations, criminal organizations have moved large amounts of cash to use the services of money laundering companies, making it easier for the officers to identify them. But an entrapment operation can be successful when, in addition to entrapping real criminals, it also warns potential criminals. Taking into account the economy and ethics of these operations and their management and considering people's reaction to them are among other characteristics of this kind of operations.
    Keywords: Covert Operations, Police, Entrapment, economic crime, Money Laundering}
  • عطیه وجدانی فخر*

    سیاست جنایی در مفهوم موسع و حقوقی - اجتماعی خود در مقابل مفهوم مضیق و معادل (سیاست کیفری) در دهه های اخیر مطرح و کم وبیش در کشورهای اروپای قاره ای به عنوان یک نظم نوین مورد قرارگرفته است. ازجمله مطالعاتی که در این قلمرو به عمل آمده عبارت است از اینکه، این مقوله، با بذل توجه به (عناصر نامتغیر) موجود در هر سیاست جنایی (جرم -انحراف و پاسخ دولتی - پاسخ اجتماعی) و (روابط) اساسی و فرعی موجود بین این عناصر، (تحلیل ساختاری) و (مدل بندی) شده است. در این روش بررسی، (جرم) به عنوان نقض هنجارهای لازم الاتباع غالبا حقوقی (نرماتیویته - باید بودن) و (انحراف) به عنوان نقض هنجارهای غالب اجتماعی یا حالت عدم تطابق با میانگین رفتاری (نرمالیته - وضعیت غالب موجود رفتاری) تعریف شده است. با توجه به فراگیر بودن هنجارهای حقوقی (احکام خمسه تکلیفیه) در اسلام، برای مطالعه سیاست جنایی در ایران به تقسیم رفتارهای ناقض هنجار به (جرم) و (انحراف) - در مفاهیم یادشده چندان عملی نیست. بااین وجود، در نظام هنجاری اسلام رفتارهای کنترل شده از رفتارهای آزاد متمایز می باشند.

    کلید واژگان: سیاست جنایی, سیاست جنایی مشارکتی, سیاست کیفری, پلیس, امنیت پلیسی}
    Atiyeh Vejdanifakhr *

    Criminal policy in its broad and legal-social concept (as opposed to the narrow and equivalent concept (penal policy)) has been proposed in recent decades and has been more or less considered as a new order in the countries of continental Europe. Among the studies in This territory that has been implemented is that, this category, by paying attention to (invariable elements) existing in every criminal policy (crime - deviance and government response - social response) and (relationships) existing between these elements, (structural analysis) and (modelling). In this method, (crime) is investigated as a violation of mandatory norms, usually legal (normativity-must) and (deviance) as a violation of prevailing social norms or a state of non-compliance with the average behavior (normality - the dominant state of the existing behavior) is defined. Considering the pervasiveness of legal norms (the rules of obligatory khumsah tavariyyah) in Islam, for the study of criminal policy in Iran, dividing the behavior that violates the norm into (crime) and (deviance) - in the aforementioned concepts It is not practical. Nevertheless, in the normative system of Islam, controlled behaviors are distinguished from free behaviors

    Keywords: collaborative criminal policy, Criminal policy, Police, police security}
  • مهرنوش ابوذری*
    هوش مصنوعی، در دنیای فناورانه امروزی، با اثبات کارآمدی و قابلیت هایش جریان انقلاب چهارم را به راه انداخته و همچون موجی عظیم و قدرتمند تمامی عرصه های زندگی بشر را دربر گرفته و به یاری یا جایگزینی بسیاری از مشاغل برخاسته است. یکی از حوزه های کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات جنایی است که به کشف جرم، شناسایی متهم، اثبات بزهکاری و شناسایی بزه دیده می پردازد. این امر به بهبود و تسریع عملکرد پلیس کمک می کند، دقت در تحقیقات جنایی را افزایش می دهد و نقش موثری در پیشگیری از بزهکاری و رفتارهای پرخطر جامعه خواهد داشت. همچنین، در اجرای عدالت پیش گیرنده و ایجاد امنیت در جامعه و بهبود تصمیمات قضایی برای اعطای نهادهای ارفاقی نقش موثری ایفا خواهد نمود. در این مقاله قابلیت ها و ظرفیت های هوش مصنوعی در تحقیقات جنایی و نمونه های مشابه کارشده در جهان ارایه و تحلیل شده است تا ضرورت به کارگیری هوش مصنوعی در تحقیقات جنایی به اثبات رسد و اقدامات و برنامه ریزی لازم از جانب سیاست گذاران و دولتمردان این حوزه صورت پذیرد. مهم ترین عناوین موردبحث شامل عملکرد هوش مصنوعی در کشف و پیش بینی جرم، ظرفیت های خطرپذیری بزهکاران و قابلیت اعمال نهادهای ارفاقی و معرفی برنامه های هوش مصنوعی پیاده شده در حوزه تحقیقات جنایی در جهان است.
    کلید واژگان: تحقیقات جنایی, هوش مصنوعی, پیش بینی, پیشگیری, پلیس}
    Mehrnoosh Abouzari *
    Artificial intelligence in today's world of technology, by proving its efficiency and capabilities, has been able to create the fourth revolution and, like a huge and powerful wave, has covered all areas of human life and has helped or replaced many jobs. One of the areas of application of artificial intelligence in criminal investigations is to detect crime, identify the accused, prove the crime and identify the victim. This will help improve and expedite the performance of the police, increase the accuracy of criminal investigations, and play an effective role in preventing crime and high-risk behaviours in society. It will also play an effective role in implementing preventive justice and creating security in the community, and improving judicial decisions to grant arbitrary institutions. This article presents and analyzes the capabilities and capacities of artificial intelligence in criminal investigations and similar examples used worldwide to prove the necessity of using artificial intelligence in criminal investigations and the necessary actions and planning by policymakers and Governments in this area. The main topics discussed include the performance of artificial intelligence in crime detection and prediction, the risk capacity of criminals and the ability to apply arbitrary institutions and the introduction of artificial intelligence programs implemented worldwide in the field of criminal investigation.
    Keywords: Police, Artificial intelligence, Forecasting, Prevention, Software}
  • محمد بارانی، شهرام مدنی*
    زمینه و هدف

    این تحقیق ضمن پرداخت اجمالی به رویه های رایج پیشگیری از جرم، نقد و بررسی آنها و نیز فرایند قانونی پیشگیری از جرم در کشور ایران، با نگرش نو به موضوع پیشگیری از جرم و ارایه رویکردی جدید با عنوان پیشگیری معکوس از جرم در مواجهه با رویدادهای مجرمانه و بازتوانی بزهکاران از طریق ایجاد زمینه های رشد اجتماعی، قرار دادن قابلیت ها، مهارت ها و هوش سیاه مجرمین حرفه ای در مسیر تعالی فردی و اجتماعی (تبدیل تهدیدات به فرصت ها) در صدد پیشگیری از تکرار جرم و کاهش وقوع آن است. مضاف بر اینکه در مدیریت، هماهنگی و اجرای فرایندهای پیشگیری معکوس از جرم، پلیس نقش هدایتگری و کارشناسی بیشتری پیدا می کند.

    روش

    پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها:

     بازتوانی فردی بزهکاران با ایجاد زمینه های رشد اجتماعی، تقویت بزه دیدگان و محیط های جرم زا بصورت موردی و نقطه ای که در واقع کانون توجه رویکرد پیشگیری معکوس از جرم به عنوان یک رویه جدید است؛ ضمن توسعه دانش و توانمندی پلیس در مدیریت پیشگیری از جرم، به اقدامات پیشگیرانه تک نهادی یا چند نهادی نیز انسجام می بخشد.

    نتایج

    پیشگیری معکوس از جرم به عنوان شیوه ای نو با عملکرد نقطه ای و نقش هدایت گری پلیس در ایجاد هماهنگی بین بخشی، رفع مخاطرات حاصل از رویدادهای مجرمانه، مدیریت نیازها و ایجاد زمینه های رشد اجتماعی برای افراد اعم از بزهکاران و بزه دیدگان، ضمن زود بازده بودن به تکمیل سایر رویکردهای پیشگیرانه در پیشگیری از جرم نیز کمک می نماید.

    کلید واژگان: پلیس, جرم, پیشگیری معکوس, رشد اجتماعی}
    Mohammad Barani, Shahram Madani*
    Field and Aims

    this study, while briefly paying attention to the common procedures of crime prevention, reviewing them and also the legal process of crime prevention in Iran, with a new approach to the issue of crime prevention and presenting a new approach called reverse crime prevention in the face of events Criminalization and rehabilitation of criminals seeks to prevent the recurrence of crime and reduce its occurrence by creating the conditions for social development, placing the capabilities, skills and black intelligence of professional criminals in the path of individual and social excellence (turning threats into opportunities). In addition, the police have a greater guiding and expert role in managing, coordinating and implementing reverse crime prevention processes.

    Method: 

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of the nature of the data, the data collection tool is also documentary and inferential. In addition, the theories of the elites in the field of crime prevention have been used for theoretical purposes.

    Findings

    individual rehabilitation of criminals by creating grounds for social development, strengthening victims and crime environments on a case-by-case basis, which is in fact the focus of the reverse crime prevention approach as a new practice; While developing police knowledge and capabilities in crime prevention management, it also integrates single-institutional or multi-institutional preventive measures.

    Conclusion

    Reverse crime prevention as a new method with point performance and role of police guidance in creating cross-sectoral coordination, eliminating the risks of criminal events, managing needs and creating opportunities for social development for both criminals and victims, while providing quick returns. Being also helps complement other preventative approaches to crime prevention.

    Keywords: Police, Crime, Reverse Crime Prevention, Social Growth}
  • ابراهیم رجبی تاج امیر*

    معضل جهانی تروریسم که تمامی دولت ها را به جنگ طلبیده مستلزم اتخاذ تدابیر جدی است تا علاوه بر مقابله موثر با سیاستگذاران آن، از وارد آمدن لطمات امنیتی جلوگیری گردد. هدف این پژوهش تبیین راهبردهای پیشگیرانه موقعیت مدار پلیس در مقابله با جرایم تروریستی است. این پژوهش کیفی از نظر گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه اسناد بین المللی و منابع مرتبط با موضوع انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی-تحلیلی بررسی شده اند. یافته های این پژوهش بیانگر آن است که مهم ترین مولفه های آماج حملات تروریستی شامل در معرض دید بودن، حیاتی بودن، نمادین بودن، مشروع بودن، قابل تخریب بودن، مملو از جمعیت بودن مکان، نزدیک بودن و سهولت دسترسی هستند که در فرایندی عقلانی توسط تروریست ها انتخاب می شوند. در واقع، هر آماج از حیث ریسک حمله های تروریستی ارزیابی شده و در نتیجه با راهبردهای موقعیت مدار پلیس از قبیل کم کردن آماج جرم، نظارت الکترونیکی، حضور فیزیکی پلیس در مناطق پرجرم، کنترل اشخاص تحت نظارت، شناسایی مناطق پرجرم و بزهکاران مستعد، طراحی محیط ضد تروریسم و افزایش شناخت پلیس، می توان از غالب حمله های تروریستی پیشگیری نمود.

    کلید واژگان: پلیس, راهبردهای پیشگیرانه موقعیت مدار, پیشگیری وضعی, آماج جرم, تروریسم}
    Ebrahim Rajabi Tajamir *

    The global problem of terrorism, which has called on all governments to fight, requires serious measures to prevent security damage in addition to effectively confronting its policymakers. Therefore, resisting terrorism without strategic planning will intensify security measures.

    Method

    The present research has been applied in terms of collecting information by documentary method and by studying international documents, sources related to the subject and the obtained information has been analyzed descriptively-analytically.

    Results

    The most important components of the target of terrorist attacks; exposure, vitality, symbolism, legitimacy, destructibility, crowdedness, proximity, and ease of access are all chosen by terrorists in a rational process.

    Conclusion

    In fact, each target is assessed in terms of the risk of terrorist attacks and, consequently, with police-oriented strategies such as reducing the target of crime, electronic surveillance, the physical presence of police in hot areas, controlling surveillance, identifying hot spots and potential criminals, designing an anti-terrorism environment and increasing police awareness can all prevent terrorist attacks.

    Keywords: Police, Situational prevention strategies, situational prevention, Target of crime, Terrorism}
  • ابراهیم رجبی تاج امیر*
    زمینه و هدف

    در عصر حاضر یکی از چالش های جدید پلیس، مقابله با جرایم سایبری است. با توجه به گستردگی و شبکه ای بودن فضای سایبر ، باید اذعان داشت مقابله با جرایم سایبری به جهت گستردگی خسارت و کثرت بزه دیدگان، فرامرزی بودن و مشکلات کشف و تعقیب مجرم و بسیاری ویژگی های دیگر تنها با سیاست جنایی هماهنگ بین المللی پلیس میسر خواهد بود.

    روش

    این پژوهش کیفی و به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و مطالعه اسناد بین المللی، منابع مرتبط با موضوع انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    سیاست جنایی حاکم بر جرایم حوزه سایبر در ایران بیشتر متکی به پاسخ دهی از طریق دولت با محوریت قرار دادن امنیت ملی می باشد. عدم پویایی پلیس، عدم همکاری بین المللی و نبود ساختار سیاست جنایی پلیسی همگون در سطح جهانی، سیاست جنایی پلیس ایران را در مقابله با جرایم سایبری با چالش روبرو نموده است. از این رو، برای رسیدن به نتیجه مطلوب و تسهیل همکاری های بین المللی پلیس به منظور کاهش چالش های پیش رو، همچنین ایجاد ظرفیت سازی در راه مبارزه با جرایم سایبری لزوم یک سیاست جنایی پلیسی موثر هماهنگ بین المللی از طریق سازوکارهای همکاری بین المللی پلیس در مقابله با جرایم سایبری، ارتقای توان علمی و تخصصی واحدهای مبارزه با جرایم سایبری، تهیه تجهیزات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری پیشرفته مبارزه با جرایم سایبری، اتخاذ چارچوب های بین المللی همکاری پلیس در مقابله با جرایم سایبری و ایجاد سیاست منسجم بین المللی پلیس در مقابله با جرایم سایبری ضرورت می یابد.

    کلید واژگان: سیاست جنایی, همکاری های بین المللی, پلیس, جرایم سایبری}
    Ebrahim Rajabi Taj Amir *
    Field and Aims

    In the present era, one of the new challenges for the police is to deal with cybercrime. Given the vastness and networking of cyberspace, it must be acknowledged that tackling cybercrime will be due to the extent of the damage and the large number of victims, cross-border and the difficulty of detecting and prosecuting the perpetrator, and many other police-only characteristics.        

    Method

    This is a qualitative and applied research in terms of purpose and in terms of collecting information by documentary method and studying international documents, sources related to the subject and the obtained information has been analyzed descriptively-analytically.   

    Findings and conclusion

    The criminal policy governing cybercrime in Iran relies more on government response with a focus on national security. The lack of police dynamism, the lack of international cooperation and the lack of a homogeneous police criminal policy structure at the global level have challenged the criminal policy of the Iranian police in the fight against cybercrime. Therefore, in order to achieve the desired result and facilitate international police cooperation in order to reduce the challenges ahead, as well as to build capacity in the fight against cybercrime, an effective coordinated international criminal police policy through international police cooperation mechanisms against cybercrime is necessary. And specializing in cybercrime units, providing equipment and facilities for advanced cybercrime hardware and software, adopting international frameworks for police cooperation in cybercrime, and establishing a coherent international police policy in the face of cybercrime.

    Keywords: criminal policy, international cooperation, Police, cybercrime}
  • محمد عترت دوست*، محمد عبدالرحیمی
    یکی از مهم ترین اهداف تشکیل نظام اسلامی، فراهم کردن زمینه های پرورش فضایل اخلاقی و تربیت انسان ها و رساندن ایشان به کمال مطلوب است. ازآنجاکه نیروی انتظامی یکی از مهم ترین ارکان نظام اسلامی است می توان گفت که عملکردش کمک به نظام اسلامی برای رسیدن به آن هدف عالی است. تحلیل فقهی جایگاه نیروی انتظامی در تربیت اخلاقی جامعه و وظیفه تربیتی آن، ابهامات و شبهاتی را که هم برای نیروهای انتظامی و هم برای مردم پیش می آید -از نظر حدود و حقوق هرکدام- برطرف می کند. این تحقیق با رویکرد فقهی و استنباط اجتهادی و جمع آوری و تحلیل متون دینی، در پی اقامه دلیل و استخراج حکم فقهی و پاسخ گویی به این پرسش است که: آیا افراد نیروی انتظامی در قبال تربیت جامعه اسلامی وظیفه ای شرعی بر عهده دارند؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، حکم فقهی این وظیفه کدام است؟نتایج استنباطی پس از گرد آوری و تحلیل داده های متنی، حکایت از اثبات وظیفه مندی نیروی انتظامی در تربیت اخلاقی جامعه از رهگذر شش دلیل خاص (آیات تزکیه، لزوم تاسی، لزوم آمادگی در برابر دشمنان، سیره معصومان علیهم السلام، دلیل عقلی و لزوم اطاعت از ولی امر) و هفت دلیل عام دارد. درمجموع، با کمک این ادله که برخی بر وجوب و برخی بر استحباب تربیت اخلاقی جامعه توسط نیروی انتظامی دلالت دارند، می توان حکم به وجوب فقهی برای افراد این نیرو در جهت گسترش تربیت و آداب اسلامی در جامعه نمود.
    کلید واژگان: وظیفه, تربیت اخلاقی, نیروی انتظامی, پلیس, فقه}
    Mohammed Etrat Doost *, Mohammed Abdolrahimi
    One of the most important goals of the formation of the Islamic system is to provide the grounds for cultivating moral virtues and educating human beings and bringing them to the desired perfection. Since the police force is one of the most important pillars of the Islamic system, it can be said that its function is to help the Islamic system to achieve that great goal. The jurisprudential analysis of the position of the police force in the moral education of the society and its educational task removes the ambiguities and doubts that arise for both the police forces and the people - in terms of the limits and rights of each. This research, with its jurisprudential approach and ijtihad inference and collection and analysis of religious texts, seeks to present the reason and extract the jurisprudential ruling and answer the question: Do law enforcement officers have a religious duty to educate the Islamic community? If the answer is yes, what is the jurisprudential ruling of this duty? Inferential results after collecting and analyzing textual data indicate the proof of the duty of law enforcement in the moral education of society through six specific reasons (verses of cultivation, necessity of establishment, necessity of preparation against enemies, biography of the infallibles, rational reason and necessity of obedience to the guardian ) And has seven general reasons. In general, with the help of the arguments that some indicate the necessity and some of the acceptance of the moral education of the society by the police, it can be ruled that the jurisprudential obligation for the members of this force to spread Islamic education and customs in society.
    Keywords: Duty, moral education, law enforcement, police, jurisprudence}
  • پویا شیرانی، جلیل شارجبی گرگابی

    پلیس در جایگاه ضابط دادگستری به سبب تعامل مستقیم و مستمر با شهروندان، نقشی اساسی در چرخه عدالت کیفری دارد. حقوق شهروندی از جمله اموری است که کوچک‌ترین مسامحه نسبت به آن در مرحله کشف جرم و تحقیقات مقدماتی موجبات تضییع آزادی های اساسی و در مواردی زمینه نقض حقوق او را فراهم می‌سازد. شهروندان از پلیس انتظار دارند در مرحله کشف جرم و تحقیقات مقدماتی، تلاش خود را تنها منحصر به جمع آوری دلایل علیه او نکند و بکوشد در کمال بی طرفی در جهت اثبات حقیقت دلایل له و علیه را جمع آوری نماید. هدف از این تحقیق تبیین نقش و جایگاه پلیس در رعایت حقوق شهروندیباتکیه برآموزه های اسلامی است. حقوق شهروندی از مباحث مهم حقوقی و از شاخه‌های اصلی حقوق عمومی به حساب می‌آید که از روابط بنیادین میان مردم و حکومت بحث می‌کند. حقوق شهروندی در نگاه غربی بیشتر ناظر به حقوق مشارکت شهروندان در اداره امور کشور است و ابعاد متفاوت آن را در بر می‌گیرد. معنا و مفهوم اصلی حقوق شهروندی، رعایت و حفظ حقوق افراد و انسان‌ها در بخش کلان جامعه است، اما حقوق شهروندی از نظر قرآن وآموزه‌های اسلامی، برخلاف مکتب حقوق طبیعی که ملاک قوانین و قواعد حقوق شهروندی را تنها واقعیات عینی می‌داند و همچنین برخلاف مکتب حقوق عقلی محض که تنها دستورات عقل عملی را ملاک حقوق و قانون قرار می‌دهد و نیز برخلاف مکتب حقوق پوزیتویستی که قانون و حقوق شهروندی را دارای ماهیتی صرفا قراردادی و اعتباری می‌داند، ماهیتی دو رویه و مزدوج دارد؛ یعنی دارای ماهیتی اعتباری- واقعی است؛ زیرا از یک طرف متعلق جعل و اراده خداوند است و از سویی، اراده تشریع الهی همسو با اراده تکوینی او است و در نتیجه قوانین اسلام در تبیین حقوق شهروندی مبتنی بر واقعیات و مصالح و مفاسد است.

    کلید واژگان: پلیس, حقوق عامه, آموزه های اسلام, حقوق شهروندی, عدالت کیفری}
  • وظایف و اختیارت ناجا در پرتو دکترین امنیت انسانی
    امین محمدی جوبنی، حسین شریفی طرازکوهی*، محمد بارانی

    امنیت انسانی به معنای شرایطی است که تحت آن هسته حیاتی زندگی انسان ها محافظت می شود. در این دیدگاه، اگرچه دولت نقش مهمی در تامین امنیت دارد، اما باید به عنوان ابزاری برای تامین آن باشد، نه موضوع و مرجع امنیت. این دکترین، در وسیع ترین مفهوم به معنی «رهایی از نیاز» و «رهایی از ترس» و زندگی همراه با منزلت است و از آن جا که تعریف پذیرفته شده ای در باره آن وجود ندارد، به مکتب حداقل گرا و حداکثرگرا قابل تقسیم است. مقاله پیش رو به بررسی وظایف و اختیارت ناجا با تاکید بر حداقل گرایی امنیت انسانی می پردازد که معتقد است، ثبات پایدار حاصل نمی شود؛ مگر آن که مردم در برابر تهدیدات خشونت بار، نسبت به حقوق، امنیت یا زندگی شان، حمایت شوند. این پژوهش، در پی پاسخ به این سوال که «پلیس ج.ا.ا در فرآیند تامین امنیت شخصی، سیاسی و اجتماعی، چه وظایفی برعهده دارد؟» با رویکرد توصیفی تحلیلی و با استفاده از روش کتابخانه ای به رشته تحریر درآمده است. بر اساس یافته های پژوهش، از آنجاکه براساس قانون، استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی و فردی؛ از عمده ماموریت های ناجاست؛ از این رو، تهدیدات مطرح در مولفه های امنیتی مبتنی بر رهایی از ترس، مستقیم و غیرمستقیم در ذیل وظایف آن قرار می گیرد. لیکن باید توجه داشت که، عملکرد پلیس در جهت تحقق این حوزه های امنیتی، رضایت بخش نبوده و با فلسفه وجودی ناجا و اهداف امنیت انسانی که همانا حفظ امنیت افراد و کرامت انسانی آن هاست، فاصله دارد. براین اساس، تحول در وظایف و اختیارات ناجا که دستاورد و نوآوری تحقیق حاضر نیز بشمار می رود، نه یک اختیار و انتخاب؛ بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است که مهم ترین آثار آن، تضمین و ارتقاء حقوق شهروندی، افزایش اعتمادسازی مردم به پلیس، تشدید جامعه محوری پلیس، برقراری بیشتر نظم و امنیت، افزایش مشروعیت و مقبولیت نظام و...خواهد بود.

    کلید واژگان: پلیس, وظایف و اختیارات, دکترین امنیت انسانی, رهایی از ترس}
    Duties and power of NAJA in the light of the doctrine of human security.
    Amin Mohammadi Jobeni, Hosein Sharifi Tarazkoohi *, Mohammad Barani

    Human security means the conditions under which the vital core of human life is protected. In this view, although the government has an important role to provide security, it should be seen as a means to provide it, not a matter or a source of security.This doctrine in the broadest sense means freedom from need and freedom from fear and living with dignity, since there's no accepted definition of it, it can be divided into minimalist and maximalist schools.The purpose of this article is to examine the duties and authority of NAJA with an emphasis on the minimalist of human security,which believes that lasting stability isn't achieved ,unless people are protected against violent threats to their rights,security or lives.Regarding the mentioned issues, the present study aims to answer the question"What are the responsibilities of the IRI police in achieving personal,political and social security?"It has been written with a descriptive-analytical approach,using the library method. According to the research 'findings, based on law, establishing order and security, providing public and personal comfort is one of the main missions of NAJA. Hence, the threats posed in the security components based on freedom from fear, directly, indirectly , follow its duties .It should be noted that the performance of police in achieving these security areas, due, is not satisfactory and goes far from the Philosophy of Existence of NAJA and the goals of human security, which is to maintain the security of human and human dignity.The change in the duties and powers of NAJA isn't a matter of choice,it's an inevitable necessity,That the most important of it’s effects will be the guarantee and promotion of the citizenship rights, increasing the public trust in the police ,intensification of the community centered police,establishing more discipline and security and increasing the legitimacy and acceptability of the system.

    Keywords: Police, Duties, Powers, Human Security Doctrine, Freedom from Fear}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال