شناسایی و ارزیابی خطر در یک صنعت باتریسازی به روش FMEA و برآورد نسبت هزینه رخداد حوادث به پیشگیری
تامین سلامت و ایمنی کارکنان هر صنعت، از مهم ترین موضوعات قابل توجه برای پیشگیری از بروز حوادث است. این مطالعه با هدف شناسایی و ارزیابی خطر در یک صنعت باتری سازی به روش تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات آن (FMEA) و برآورد نسبت هزینه رخداد حوادث به پیشگیری انجام شد.
در این مطالعه توصیفی-تحلیلی ابتدا فعالیت های تولیدی صنعت شناسایی شدند. سپس خطرات بالقوه به روش شناسایی خطر (HAZID)تعیین شدند. ارزیابی و اولویت بندی خطرات به کمک روش FMEA انجام شد. خطراتی که RPN بالاتر از 145 داشتند، به عنوان خطر مهم تعیین و نسبت هزینه رخداد به پیشگیری حوادث محاسبه شد.
در 62 واحد فعال این صنعت 716 خطر شناسایی و اولویت بندی شدند. 16 مورد (2/23 درصد) آن دارای RPN بالای 145 و بالاترین اولویت بودند. واحد خمیرمالی با خطرات سقوط و آتش سوزی و واحد مونتاژ با خطر نشت بخارات و گردوغبار سرب با RPN 245 از جمله خطرناک ترین واحدها و خطرات شناسایی شده بودند. بیشترین هزینه رخداد مربوط به واحد پرس تاب کاور به مبلغ 8/5 میلیارد ریال و بخش وان های شارژ فرماسیون به مبلغ 399/6 میلیارد ریال بود. در تمام بخش ها به جز یک بخش، نسبت هزینه رخداد به پیشگیری حوادث از 1/2 تا 25 متغیر بود.
نتایج این تحقیق نشان داد لازم است مسئولین صنعت، اصلاح خطرات مهم را طبق اولویت بندی تعیین شده مورد توجه قرار دهند تا حوادث احتمالی ناشی از این خطرها به حداقل ممکن برسد. این اولویت بندی می تواند نقش موثری در مدیریت بهینه خطر و کاهش هزینه های مربوطه داشته باشد.
-
The Relationship between Shift Work and Smoking on Physiological Parameters and Blood Factors in Nurses Working in a Specialized and Sub-specialized Hospital in Tehran
Keivan Saedpanah, Mohammad Ghasemi, Hesam Akbari, Amir Adibzadeh, *
Journal of Chemical Health Risks, Winter 2024 -
بررسی رابطه بین بار ذهنی کار، فرسودگی شغلی، رضایت شغلی، تاب آوری و اختلالات خواب: پژوهشی در میان پرستاران
کیوان ساعدپناه، محمد قاسمی، حسام اکبری، امیر ادیب زاده، *
مجله طب نظامی، امرداد و شهریور 1402