مخارج بهداشتی، حکمرانی خوب و رشد اقتصادی در کشورهای منتخب آسیایی با استفاده از روش میانگین گروهی تلفیقی
این مطالعه با هدف بررسی پیامد حکمرانی خوب در تعدیل اثر مخارج بهداشتی بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب آسیایی که از کیفیت حکمرانی مشابه برخوردارند، انجام شده است.
روش پژوهش:
جهت رسیدن به هدف تحقیق، از روش میانگین گروهی تلفیقی در دوره 2022-2015 برآوردهای لازم انجام شده است. هزینه های بهداشتی و شاخص حکمرانی خوب به عنوان متغیرهای اصلی توضیحی در کنار سایر متغیرهای تاثیر گذار بر رشد اقتصادی، با استفاده از ایده تابع تولید کاب_داگلاس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند.
نتایج نشان می دهد تخصیص هزینه بیشتر بهداشتی جهت افزایش رشد اقتصادی به تنهایی کافی نیست و لگاریتم مخارج بهداشتی در کوتاهمدت و بلندمدت با ضریب نسبتا" پایینی بر رشد اقتصادی تاثیر گذار است، لیکن با در نظر گرفتن اثر حکمرانی خوب، اندازه این ضریب در هردو دوره تقویت می شود که به نظر می رسد بازده پایین مخارج بهداشتی به دلیل کیفیت پایین حکمرانی مرتبط بامخارج بهداشتی در کشورهای مورد بررسی می باشد. این مطالعه بیان کننده نقش موثر از چگونگی تاثیر حاکمیت بر اثربخشی است
اگر افزایش هزینه های بهداشتی با کیفیت خوب حکمرانی همراه باشد، رشد اقتصادی بیشتری را نتیجه خواهد داد. به عبارتی مقدار هزینه های بهداشتی مهم است، اما مهم تر از آن کیفیت هزینه است. تمرکز بر کیفیت هزینه ها باعث افزایش رشد اقتصادی می شود.
-
بررسی تاثیر نظام راهبری شرکتی بر سلامت صنعت بانکی ایران در چارچوب مدل کملز
جواد نوبخت، غلامعلی حاجی*، عباس معمارنژاد،
نشریه پژوهش های اقتصاد صنعتی، بهار 1403 -
تاثیر حقوق بازنشستگی بر رشد اقتصادی ایران در چهارچوب مدل نسل های هم پوشان
محدثه صابری، زهرا افشاری*، ، فخرالدین فخرحسینی، اسماعیل صفرزاده
نشریه پژوهش های پولی - بانکی، پاییز 1402