اثربخشی برنامه های تمرینی بر عضله مربع کمری در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی: مطالعه مروری سیستماتیک
یکی از عضلات بسیار مهم که در ایجاد کمردرد مزمن نقش مهمی دارد، عضله مربع کمری است. درد مربوط به این عضله یک درد گنگ و مبهم در منطقه کمر است. هدف این مطالعه مروری سیستماتیک، ارزیابی اثربخشی برنامه های تمرینی بر عضله مربع کمری در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی می باشد.
در این مطالعه مروری سیستماتیک، جستجو مقالات به زبان انگلیسی، در پایگاه های اطلاعاتی PubMed Web of Science, Scopus, بین سال های 2010 تا 2023 انجام شد. جستجو با استفاده از کلمات کلیدی "quadratus lumborum"، chronic low back pain""، "non specific low back pain"، "therapy" بود. کیفیت روش شناسی با استفاده از مقیاس Physiotherapy Evidence Database (PEDro) ارزیابی شد.
در مجموع 372 مطالعه بازیابی شد که 275 مطالعه با بررسی عنوان و چکیده، حذف شدند، 58 مطالعه پس از بررسی کامل متن، حذف شدند و 28 مطالعه به دلیل نداشتن معیارهای ورود حذف شدند و در مجموع 10 مطالعه، تایید نهایی گردیدند. نتایج مطالعات نشان داد که در سطح آستانه درد عضله مربع کمری؛ شدت درد، خم شدن جانبی فعال، نقاط ماش ه ای عضله مربع کمری و شاخص ناتوانی بین افراد شرکت کننده در تمرینات درمانی تفاوت معنی داری دارد (0/05<p).
تکنیک های رهاسازی مایوفاشیال و کششی، تمرینات انعطاف پذیری، تمرینات پیلاتس، تمرینات ثبات مرکزی بر روی عضله مربع کمری می تواند در وضعیت عضلانی و ناتوانی عملکردی به کاهش درد در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی منجر شود و به ساختار قامتی، موقعیت های خواب، ارگونومی خم شدن، بلند شدن، چرخیدن و کاهش درد در این افراد کمک نماید.
-
تاثیر تمرینات زنجیره حرکتی باز و بسته در آب بر درد، پایداری کمری-لگنی و متغیرهای روانشناختی در مردان مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده
، علی یلفانی*، مهدی ارجی پور
نشریه ابن سینا، تابستان 1403 -
مقایسه تاثیر دو روش تمرینات اصلاحی رایج و تمرینات اصلاحی آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (NASM) بر تغییرات ناهنجاری زانوی پرانتزی و تعادل نوجوانان فوتبالیست: یک مطالعه ی ترکیبی
علی یلفانی*، مهرداد گیوکی،
نشریه تحقیقات کیفی در علوم سلامت، تابستان 1398