بررسی تاثیر استفاده از آیروژل بر کاهندگی صدای گوشی های حفاظتی ایرماف
سروصدا یکی از عوامل زیان آور محیط های شغلی محسوب می شود که مهم ترین اثر آن افت شنوایی است. یکی از ساده ترین روش ها برای پیشگیری از این اثرات استفاده از گوشی های حفاظتی می باشد. امروزه از گوشی های حفاظتی با عایق های صوتی مختلف استفاده می شود. آیروژل ها به سبب ویژگی های آکوستیکی خود می توانند جایگزین مناسبی بجای ترکیبات مورد استفاده کنونی باشد.
در این مطالعه فوم داخل فنجانک های سه مدل گوشی ایرماف ساخت کشور های ایران، تایوان و آمریکا با آیروژل الیافی در دو ضخامت 5 و 10 میلی متری و به ترتیب با چگالی 120و140 kg/m3 بصورت 4 و2لایه مونتاژ گردید. قدرت کاهندگی گوشی های مونتاژ شده با استفاده از مانکن آکوستیکی سر مورد بررسی قرار گرفت.
درمجموع نتایج بدست آمده نشان داد خواص آکوستیکی گوشی های مونتاژ شده با پدهای آیروژلی نسبت به قبل از آن بهبود یافته است که این تفاوت در ایرماف های ایرانی مونتاژ شده نسبت به قبل از مونتاژ به صورت معناداری وجود دارد. بیشترین کاهندگی در فرکانس 8000 هرتز مشاهده شد که به ترتیب در ایرماف ایرانی، تایوانی و آمریکایی برای حالت مونتاژ دو لایه 34.5، 42 و 47.9 دسی بل و برای حالت مونتاژ چهار لایه 33.5 ، 43.1 و46.7 دسی بل بوده است. همچنین مشخص شد پدهای آیروژلی دولایه عملکرد بهتری نسبت به پدهای چهار لایه داشته اند.
مونتاژ گوشی های حفاظتی با پد آیروژل بطور قابل توجهی می تواند عملکرد آکوستیکی این گوشی ها را بهبود دهد و باعث افزایش میزان کاهندگی صدا در ایرماف ها شود. البته استفاده از حداکثر میزان کاهندگی صدای این گوشی ها نیازمند نظارت کافی بر بکارگیری صحیح و دادن آموزش های لازم جهت استفاده منظم از آن هاست.
-
چشم انداز رنگ در کارگران پمپ بنزین شهر اصفهان: تجزیه و تحلیل کمی با آزمون رنگی Farnsworth D15
آسیه سادات صدیقی، علی میرزاجانی *، ابراهیم جعفرزاده پور،
نشریه معلولیت و عملکرد، -
مقایسه رفرکشن مرکزی و محیطی در کودکان 4 تا 6 سال کاربر و غیر کاربر تلفن همراه هوشمند و/یا سایر صفحات الکترونیکی
سیده معصومه حسینی، علی میرزاجانی *، ابراهیم جعفر زاده پور،
نشریه معلولیت و عملکرد،