بررسی تاثیر آوای قرآن بر اضطراب کرونا در زنان مبتلا به دیابت حاملگی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و هدف

از مهم ترین پیامدهای شیوع ویروس کرونا، ایجاد اضطراب است. هم سو شدن اضطراب ناشی از بارداری و خطر ابتلا به کرونا می تواند عوارض اجتناب ناپذیری برای مادر و جنین داشته باشد، هم چنین، برخی تحقیقات نشان داده اند که گوش دادن به نوای قرآن میتواند اضطراب ناشی از بیماری های مختلف را کاهش دهد. لذا، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آوای قرآن بر اضطراب کرونا در زنان مبتلا به دیابت حاملگی طراحی شد.

مواد و روش ها

در این کارآزمایی بالینی، تعداد 64 زن باردار مبتلا به دیابت حاملگی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان خمین با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، نمونه ها به مدت 4هفته متوالی، 3بار در هفته نوای سوره الرحمن را گوش کردند. در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده ازپرسش نامه و مقیاس اضطراب کرونا ویروس (CDAS) انجام شد. سپس، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21تحلیل شد.

یافته ها

نتایج نشان داد که تغییرات میانگین اضطراب کرونا در گروه مداخله از 10/5±31/16  به 8/03 ±11/22 کاهش یافته (0.0001=P). و در گروه کنترل میانگین اضطراب کرونا از 5/85 ±29/69به  7/53± 13/63کاهش یافته و معنادار بود (0.0001=P). بنابراین، میانگین کاهش نمره اضطراب کرونا در گروه مداخله بیشتر از کنترل بود.

نتیجه گیری

این مطالعه نشان داد که آوای قران میزان اضطراب کرونا را در گروه مداخله کاهش داد.

زبان:
فارسی
صفحات:
2313 تا 2326
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2706776 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)