بررسی تاثیر شاخص های سلامت بر شاخص های فرهنگی در بیماران دیابتی استان های ایران
امروزه شاخص های سلامت به عنوان عاملی مهم در توسعه کشورها محسوب می شود و می تواند در بالا بردن سطح شاخص های توسعه ای موثر باشد. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف تحلیل بررسی تاثیر شاخص های سلامت بر شاخص های فرهنگی بیماران دیابتی استان های ایران انجام شده است.
پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از نوع تحلیلی می باشد. داده ها از طریق فرم های طراحی شده طبق نظر متخصصین و اطلاعات طبقه بندی شده در سالنامه های آماری، برای استان های کشور طی سال های 1399- 1395 تهیه شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار Stata17 و برای تخمین مدل از الگوی داده های تابلوئی (Panel Data) و برای دستیابی به نتایج فرضیه ها از آزمون Xtpcse استفاده گردیده است.
براساس یافته های پژوهش، شاخص های سلامت بر شاخص های فرهنگی بیماران دیابتی نظیر تعداد عناوین کتاب های منتشر شده، تعداد ناشران فعال تاثیر مثبت و معناداری داشت.
مسئولین کشور می توانند با شناسائی و استفاده بهینه از شاخص های موثر در حوزه سلامت و شاخص های فرهنگی نظیر برگزاری وبینارها و کارگاه های آموزشی رایگان در کتابخانه ها و مراکز فرهنگی، تشویق به خواندن و تحقیق در مورد موضوعات سلامت و بهداشت به ویژه برای جوانان، تشویق به ایجاد نشریات و وبلاگ های متخصصان سلامت و پزشکان، باعث بهبود و توسعه سلامت افراد دیابتی گردند.
-
تحلیل اثر گسترش ارز دیجیتال بانک مرکزی بر تابآوری اقتصادی
مهدی سلطانی نژاد، علی رئیس پور رجبعلی*،
نشریه جستارهای اقتصادی ایران، پاییز و زمستان 1402 -
بررسی عوامل موثربر نرخ بهینه مالیات در اقتصاد ایران
مهدی فاطمی*، ، یعقوب فاطمی زردان
نشریه مطالعات اقتصاد بخش عمومی، تابستان 1403 -
بررسی تاثیر شاخص های سلامت بر شاخص های توسعه اقتصادی در استان های ایران
، ، سید عبدالمجید جلائی اسفند آبادی
نشریه اقتصاد محاسباتی، پاییز 1402 -
محاسبه بهای تمام شده بیماران دیابتی دیالیزی با استفاده از روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC)
، علی رئیس پور رجبعلی*
فصلنامه پرستاری دیابت، زمستان 1398