تاملی بر «نظارت بر سلامت» به عنوان رشته ایی دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد: یافته های یک مطالعه تطبیقی
به منظور اطمینان از اثر بخشی خدمات سلامت، ضروری است ارزشیابی و نظارت حوزه های مختلف نظامسلامت را مورد توجه قرار داد. امروزه روش ها و رشته های مختلفی در این حوزه وجود دارند که تربیت چنین متخصصانی را برعهدهدارند. لذا این پژوهش با هدف بررسی وضعیت رشته نظارت برسلامت در مقطع کارشناسی ارشد در 15 دانشگاه برتر جهان، انجامشد.
این پژوهش، یک مطالعه تطبیقی است که در سال 1401 انجام شد. د راین مطالعه، نمونه گیری به صورتهدفمند و براساس رتبه بندی تایمز دانشگاه های برتر در سال 2022 انجام شد. واحدهای مورد مقایسه در این مطالعه شامل 15دانشگاه برتری بودند که رشته نظارت بر سلامت یا مشابه آن را داشتند. یافته های به دست آمده از این مطالعه در قالب جدولتطبیقی مورد مقایسه قرارگرفتند.
یافته های مطالعه در دسته های؛ ارز ش، رسالت و چشم انداز ایجاد رشته، اهداف رشته، شرایط پذیرش دانشجو،وظایف اصلی حرفه ای دانش آموختگان، توانمندی های لازم، مشخصات ساختار برنامه و رشته های مشابه مورد بررسی و مقایسهقرار گرفتند. نتایج نشان داد که دانشگاه های برتر در سه کشور آمریکا، انگلستان و دانمارک بیشترین تمرکز را برای ایجاد رشتهنظارت بر سلامت داشته اند.
براساس نتایج پژوهش، رشته نظارت بر سلامت به صورت آکادمیک و تخصصی در دانشگاه های ایران آموزشداده نمی شود و براساس ارزش ها، رسالت، چشم انداز و اهداف کلی این رشته پیشنهاد می گردد با الگو برداری از دانشگاه های موفقدر دنیا و براساس نیاز کشور ایران مقدمات ایجاد رشته نظارت بر سلامت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فراهم شود.
-
الزامات تخصیص بهینه منابع بخش عمومی به مراکز آموزش عالی با در نظر داشتن اثر تحریم و ظرفیت های مالیاتی کشور
عبدالرحیم نوه ابراهیم*، ، حسین عباسیان، محمد طاهری نژاد
پژوهشنامه مالیات، پاییز 1403 -
ارزیابی اثربخشی دوره دکتری مدیریت آموزشی از دیدگاه دانش آموختگان
رسول عباسی*، عبدالرحیم نوه ابراهیم، حسن رضا زین ابادی، حسین عباسیان
فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی، تابستان 1403