تحلیل ارتباطی امنیت سایبری با تمرکز بر اجرای فیلترینگ و سواد رسانه ای کاربران
در جهان معاصر، اهمیت روز افزون فضای سایبر و نیز مخاطرات متعددی که در این زیست بوم مجازی شکل گرفته است، شرایطی را ایجاد کرده که سازمان ها و نهادهای مختلف در راستای اجرای مطلوب و موفقیت آمیز ماموریت های خویش همواره در پی حفظ، تداوم و ارتقاء امنیت در حوزه های مختلف فضای سایبری هستند. با توجه به این مسئله، پژوهش حاضر با هدف تحلیل ارتباطی امنیت سایبری با تمرکز بر اجرای فیلترینگ و سواد رسانه ای کاربران انجام شد.
روش پژوهش:
این پژوهش با رویکرد کمی و با هدف کاربردی به روش میدانی از نوع پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل کارکنان پلیس فتا و برخی از حقوق دانان متبحر و با تجربه در نظام قضایی کشور بوده و حجم نمونه شامل 25 نفر از کارکنان رده بالا پلیس فتا و 25 نفر از حقوق دانان نظام قضایی شهر تهران است که به روش نمونه گیری هدفمند و قضاوتی انتخاب شدند.
ادراک پاسخ گویان از اعمال سیاست فیلترینگ حداکثری در کشور گویای عدم موفقیت آن در ارتقاء امنیت فضای سایبری است. هم چنین، افزایش میزان برخورداری کاربران از سواد رسانه ای در ابعاد و مولفه های مختلف آن موجب ارتقاء میزان امنیت آنان در فضای سایبری کشور می شود.
با توجه به ناکارآمدی سیاست های فعلی فیلترینگ، نیازمند اصلاحاتی در فرایندهای اجرایی سیاست فیلترینگ در راستای تغییر فیلترینگ حداکثری به حداقلی اجرایی و آموزش مستمر مهارت اجتماعی سواد رسانه ای و تکرار آن به موازات گسترش استفاده از فناوری های تعاملی هستیم.