طراحی مدل برنامه ثبت ملی هیسترکتومی برای ایران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 هیسترکتومی یکی از رایج ترین عمل های جراحی در سراسر جهان است که به دلیل بیماری های خوش خیم، سرطان های بدخیم، موارد اورژانس پس از زایمان و تغییر جنسیت انجام می شود. علاوه بر عوارض احتمالی جراحی، خروج رحم پیامد هایی متعددی به دنبال دارد. طراحی و ایجاد یک برنامه ثبت ملی با اطلاعات یکپارچه می تواند در ارزیابی و اثر بخشی هیسترکتومی، برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت مراقبت و تحقیقات موثر باشد.

روش کار

 این پژوهش توصیفی در سال1401-1402 انجام شد. بر اساس بررسی متون (جستجو در پایگاه های PubMed، Scopus، Web Of ScienceوCochrane Library) و مطالعه تطبیقی برنامه ثبت هیسترکتومی در کشورهای پیشگام، پرسشنامه ای تدوین شد و پس از تایید پایایی و روایی در اختیار 40 نفر از خبرگان قرار گرفت. پس از طی دو مرحله (تکنیک دلفی)، مدل نهایی برنامه ثبت ملی هیسترکتومی برای ایران ارائه شد.

یافته ها

 مدل برنامه ثبت ملی هیسترکتومی شامل پنج بخش اصلی است که عبارتند از: اهداف، ساختار، مجموعه حداقل داده ها (داده های اداری- بالینی، داده های مربوط به هیسترکتومی، مرگ بیمار و داده های بیمارستانی)، استاندارد ها و فرآیند ها (پردازش ها، گزارشات، کنترل کیفی و پیگیری) که مورد توافق اکثریت خبرگان قرار گرفت.

نتیجه گیری

 مراحل پیشهاد شده در مطالعه حاضر می تواند رویکردی برای طراحی سایر برنامه های ثبت باشد. همچنین، با توجه به نقش محوری برنامه ثبت هیسترکتومی در مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، اجرای منظم و پیوسته این برنامه در تمامی مراکز زنان و زایمان پیشنهاد می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
134 تا 143
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2711700 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)